HomeSlim sparenLekker, gezond én spaarzaam koken

Lekker, gezond én spaarzaam koken

Bij koud weer smaakt niets beter dan een heerlijke kom zelfgemaakte soep, gloeiend heet geserveerd. Gebruik seizoensgroenten, goed voor het milieu en uw portemonnee.

Seizoensgroenten zijn niet alleen goedkoper. Doordat ze lokaal geproduceerd worden, moeten ze niet geïmporteerd worden waardoor de ecologische voetafdruk beperkt blijft.

In de winter kunt u met uien een fantastische soep maken die bovendien niet zal misstaan op de feesttafel.

Goede voorbereiding is half werk

Leg volgende ingrediënten klaar:
- 750 g uien
- boter
- twee teentjes knoflook
- 45 g bloem
- 2 liter kippenbouillon
- 250 milliliter witte wijn
- laurierblad
- tijm
- peper en zout

Bereiding

Snij de uien in dunne sneetjes. Smelt wat boter in een pan en voeg de uien toe. Bak de uien op een laag vuur tot ze goudbruin zijn. Pers twee teentjes knoflook en meng ze, samen met de bloem, onder de uien.

Roer het mengsel gedurende twee minuten goed om en giet er voorzichtig de kippenbouillon en witte wijn bij. Laurierblad, wat tijm en peper en zout maken de smaak van de soep af.

Laat de soep gedurende minstens twintig minuten goed koken.

Feestelijke toets

Giet de soep in kommetjes, leg voorzichtig een sneetje stokbrood bovenaan en sprenkel er wat geraspte kaas over. Na enkele minuutjes onder de grill is de kaas gegratineerd en kunt u de soep, zoals beloofd, gloeiend heet serveren.