HomeSlim sparenLast van te veel kalk in het water?

Last van te veel kalk in het water?

Dan hebt u waarschijnlijk al een hoop geld uitgegeven voor niks. Installeer een waterontkalker en maak komaf met al die kalkkwaaltjes.

Water met een hoog kalkgehalte is best vervelend: het laat vlekken achter op uw vaatwas, het verstopt de douchekop, het smaakt raar als u ervan drinkt,… Maar vooral: het kost u een hoop geld. Door kalkaanslag moet u bijvoorbeeld sneller huishoudapparaten vervangen (of ontkalken). Of betaalt u meer, omdat die apparaten meer verbruiken.

Tijd dus om daar iets aan te doen. De oplossing? Installeer een waterontkalker (ook wel waterverzachter of waterontharder genoemd).

De waterhardheid verminderen

Een waterontkalker zorgt ervoor dat calciumwaterstofcarbonaat (of kalk in de volksmond) in het water drastisch vermindert. Uw water wordt zachter. Dat door middel van een complex systeem van een cilinder, zout en eventueel ionen. We besparen u de technische info. Zacht water in huis heeft veel voordelen:

  • Uw was blijft zacht en gaat langer mee.
  • Uw huishoudtoestellen leven langer.
  • Het water is lekker.
  • U bespaart: u verliest geen energie meer door verkalkte toestellen.
  • Uw huid en haar blijven gezond. Hard water droogt namelijk uit.
  • U hebt minder zeep nodig in uw (af)wasmachine, in de douche en om te kuisen. Zacht water schuimt makkelijker.
  • U hoeft minder te schrobben en te poetsen: door zacht water blijft uw badkamer vrij van kalksporen.

Welke waterverzachter kiezen?

Er zijn tal van merken en maten op de markt beschikbaar. Ook de prijzen variëren. Een goedkope ontkalker kost ongeveer 300 euro. Maar meestal moet u tussen de 700 en 1.500 euro rekenen. Elk met zijn voordelen natuurlijk. Het lijkt misschien wel duur, maar denk maar eens aan alle voordelen die u eruit haalt. Op termijn bespaart u er heel wat geld mee.

Wilt u graag weten hoe hard uw water is? U vindt het op deze website.