HomeMijn geld beherenKunt u uw bank- en kredietkaarten overal gebruiken?

Kunt u uw bank- en kredietkaarten overal gebruiken?

Kijkt u al uit naar uw volgende vakantie? En weet u al naar welk zalig oord u vertrekt? Zorg dan niet alleen voor de juiste outfit, maar ga ook eens na welke betaalmiddelen u ter plaatse kunt gebruiken.

Zijn uw vakantieplannen al gesmeed? Wacht dan niet tot het laatste moment om na te gaan hoe u ter plaatse het beste kunt betalen. De cruciale vraag is of u buiten de grenzen van Europa gaat of niet.

Blijft u binnen Europa?

Dan kunt u in principe overal waar u het Maestro-, V PAY-, Mastercard- of Visa-logo ziet, betalen of geld afhalen. Neem eens een kijkje op de kaart met de 56 landen (binnen Europa en enkele naburige landen) waar u standaard Maestro kunt gebruiken. Voor verrichtingen binnen de SEPA-zone met uw bank- en kredietkaart mogen er niet meer kosten aangerekend worden dan in eigen land. Bekijk zeker eens de tarieven op de website van uw bank. Of download de WhatCard app van de Spaargids. Dan weet u snel welke kaart u het beste kunt gebruiken

Gaat u buiten Europa?

Om u tegen fraude te beschermen hebben sommige banken beslist om uw bankkaart voor gebruik buiten Europa te blokkeren. Bepaalde banken blokkeren standaard uw kredietkaarten in de Verenigde Staten bijvoorbeeld. Vraag dus zeker eens aan uw bankier of het nodig is om uw kaart te activeren voor uw vertrek. Zo komt u niet voor verrassingen te staan.