HomeMijn geld beherenKom origineel uit de hoek met zelfgemaakte kerstdecoratie

Kom origineel uit de hoek met zelfgemaakte kerstdecoratie

Het einde van het jaar is opeens weer vreselijk dichtbij, dus kan het feestelijk aankleden van uw woning weer beginnen. Gebruikt u al jaren dezelfde decoratie en wilt u eens iets nieuws? Of wilt u simpelweg iets anders dan wat in de meeste winkels aangeboden wordt? Ga dan voor zelfgemaakte kerstdecoratie. Zo komt u origineel uit de hoek, bespaart u heel wat geld en bent u creatief bezig. Driedubbele winst!

1. Ga voor een alternatieve kerstboom

Bent u de vallende sparrennaalden beu? Of bent u eerder ecologisch ingesteld? Of hebt u gewoon te weinig plek voor een echte kerstboom? Ga dan voor een alternatief exemplaar. Keuze te over, u maakt hem zelf zo gek, modern of apart als u wilt. Ga voor een plaatsbesparende versie via een muursticker, een krijtversie of eentje gemaakt uit post-its. Of maak hem persoonlijk, door foto’s of kerstkaartjes te gebruiken. U vindt alvast een selectie van ideeën op Newsmonkey. U kunt natuurlijk ook Pintrest afschuimen op zoek naar het ultieme idee voor uw woonkamer.

2. Maak uw eigen kerstballen

U zet liever een traditionele kerstboom, maar wilt de kerstballen wat unieker en persoonlijker? Maak ze dan gewoon lekker zelf! Gegarandeerd dat niemand dezelfde heeft. Het is bovendien een ideaal tijdverdrijf, voor uzelf én uw kinderen (als u er hebt).

3. Kerstkrans van kerstballen

U wilt een leuke kerstkrans, maar eentje die minder klassiek is? Maak er dan zelf een met kerstballen in verschillende formaten. U kiest zelf de kleur, de grootte en de hoeveelheid en eindigt met iets dat helemaal uniek en van uzelf is. Een handig stappenplan vindt u hier.

4. Kerstballen of kersttafereel in een glazen bokaal

U gaat uw eigen kerstballen maken, maar hebt nog een hele voorraad kerstballen liggen van afgelopen eindejaarsperiodes? Laat ze geen stof vergaren, maar hergebruik ze als alternatieve decoratie. U kunt ze perfect gebruiken om glazen potten, bokalen en vazen mee te vullen en over uw hele huis te verspreiden. Zo blijft het feestgevoel niet beperkt tot die ene hoek waar de kerstboom staat. Geen kerstballen voorhanden? Ga dan voor een leuk winters tafereel. Een bodem van watten zorgt voor de winterse sfeer. Gewoon aanvullen met leuke kleine items als een huisje, boompjes en kleine popjes en klaar is kees!

5. Het betere snit- en naadwerk

U wilt wel iets unieks in de kerstboom of op de kersttafel, maar bent niet handig met schaar, lijm en co? Probeer dan het betere snit- en naadwerk. Als breien, haken of naaien u in de vingers zit, dan slaagt u er vast in om met iets origineels op de proppen te komen. De mogelijkheden voor boomdecoratie worden opeens eindeloos: ballen, maar ook vogels, strikjes, sterren, veren… Noem maar op! Ook op de kersttafel kunt u verrassend uit de hoek komen. Denk maar aan kerstsokjes om uw bestek in te leggen. Of wat dacht u van glazenmarkeerders? Google biedt eindeloze inspiratie, hier vindt u alvast een tipje van de sluier.

6. Uw persoonlijke adventkalender

Aftellen naar de grote dag, dat is des te leuker met een adventkalender. Ook hier kunt u origineel uit de hoek komen door er zelf een te maken. Zo vermijdt u ook makkelijk een overdaad aan chocolade: u kiest namelijk zelf wat u erin steekt als verrassing. Laat u hier inspireren.

7. Een witte kerst met uw eigen snowglobe(s)

U droomt elk jaar van een witte kerst? Maak die droom zelf waar, creëer uw eigen ‘snowglobe’. Of collectie van snowglobes, als u een heel erg witte kerst wilt. Moeilijk? Bijlange niet! Het bespaart u meteen een tripje naar de glasbol. Of wachtte u daar sowieso mee tot na de feestdagen, kwestie van meteen van uw flessenverzameling af te geraken?

Vrolijke feestdagen gewenst!