HomeOndernemenKleine onderneming of zelfstandige: welke betaalmiddelen gebruikt u?

Kleine onderneming of zelfstandige: welke betaalmiddelen gebruikt u?

Betalingen kunnen uitvoeren en ontvangen is essentieel voor elke onderneming, ongeacht haar omvang. Kent u naast de 'klassieke' overschrijving ook de andere mogelijkheden?

Of uw klanten nu particulieren of bedrijven zijn, geld overschrijven en ontvangen is een van uw belangrijkste activiteiten. Maar kent u alle verschillende mogelijkheden?

Overschrijving

Sinds de invoering van het SEPA-formaat werd geld overschrijven en ontvangen vanuit eender welk land van de Europese Economische Ruimte een stuk makkelijker en goedkoper. Het enige wat u nodig hebt om geld over te schrijven naar een begunstigde, is zijn rekeningnummer in IBAN-formaat, de BIC-identificatiecode van zijn bank en zijn gegevens. Om een betaling te ontvangen, vermeldt u deze gegevens gewoon op uw facturen.

Europese domiciliëring

Betalen met een domiciliëring wordt vandaag steeds eenvoudiger. En dat geldt evengoed om een betaling te ontvangen. Hebt u veel klanten naar wie u regelmatig terugkerende facturen stuurt? Dan bespaart dit systeem u heel wat gedoe. Bespreek het gerust met uw bankier.

Zoomit

Slechts enkele tientallen bedrijven kunnen vandaag facturen uitgeven via zoomit. Toch kunt u met dit betaalmiddel een pak tijd winnen. Alle betalingen die u uitvoert via zoomit verlopen namelijk via een vereenvoudigde procedure waarbij u zelf niets meer hoeft in te vullen. Het enige wat u te doen staat, is een vooraf ingevulde betaling bevestigen in de interface van uw pc-banking. Makkelijk, toch?

Online betalen met de kaart

Hebt u zelf een webshop of doet u soms online aankopen? Dan is het gebruik van uw krediet- of debetkaart met Maestro-functie kinderspel! Bij heel wat dienstverleners is het vandaag bovendien mogelijk om in alle rust betalingen met de kaart te aanvaarden.

In de winkel betalen met de kaart

Bent u handelaar of koopt u zelf regelmatig in een winkel? Dan hebt u vast al opgemerkt dat betaalterminals tegenwoordig overal aanwezig zijn. Uw bank kan u helpen bij de aankoop van een terminal of stelt u een oplossing op maat voor.

Nieuwe betaalmiddelen

De nieuwste betaalmiddelen op de markt zijn doorgaans verbonden aan een kredietkaart, debetkaart of bankrekening en bieden een brede waaier aan mogelijkheden. Zo kunt u bijvoorbeeld een rekening openen om betalingen te ontvangen en uit te voeren via Paypal, kunt u gebruikmaken van een innovatieve betaaloplossing als Payconiq of in uw eigen buurt betalen met een alternatieve munt.