Home[node:category:name]Kinderfeestjes om nooit te vergeten

Kinderfeestjes om nooit te vergeten

Geef uw kind de verjaardag van zijn dromen zonder te veel geld uit te geven.

Verjaren is leuk. Hoewel we op latere leeftijd ons jaartal niet zo graag zien veranderen, is het toch een dag vol fijne berichten, aandacht en verwennerijen.

Vooral uw kinderen kunnen er soms niet van slapen. Ze zijn dol op al die cadeautjes.

Geen idee hoe u het verjaardagsfeestje dit jaar aanpakt? Hou het goedkoop en origineel op de volgende manier:

Uitnodigingen

Daar begint alles natuurlijk mee. Ga zelf eens aan de slag in plaats van kaarten te kopen en er te veel geld aan uit te geven. Schrijf uw uitnodigingen zelf en laat uw kind er een tekening op maken. Kent u alle e-mailadressen van de ouders? Dan kunt u ook heel eenvoudig gratis online uitnodigingen versturen. Neem maar eens een kijkje op www.kaartenhuis.nl

De ‘place to be’

Al enig idee waar u het feest wilt doen?

1. Thuis

Meestal is dat het goedkoopste. Het is ook ideaal tijdens regenweer. Dan kunnen ze altijd binnen of buiten spelen. Maar hoe houdt u hen dan bezig? Kinderen zijn gelukkig met weinig blij. Een paar ideetjes:

  • Stoelendans: zet een paar stoelen in een kring en laat daarrond de kinderen op muziek lopen. Het is belangrijk dat er een stoel minder staat dan het aantal kinderen. Als u de muziek afzet, moeten ze zo snel mogelijk gaan zitten op een stoel. Diegene die net te laat is, valt af. Zo blijft er uiteindelijk maar één winnaar over.
  • Bakken: hou een bakfestijn en smul achteraf samen van de lekkernij.
  • Pyjamafeestje: in plaats van overdag kan de activiteit ook ’s avonds gebeuren. Huur een film en laat alle kinderen bij u thuis overnachten. Griezelverhalen maken hun avond extra spannend.
  • Verkleedfeestje: maak het eens origineler. Verwelkom die kameraadjes bij u thuis onder een bepaald thema. Bijvoorbeeld jongens komen als piraat en meisjes verkleden zich als prinses.
  • Knutselen: hou een tekenwedstrijd waarbij diegene die de mooiste tekening maakt iets kleins wint. Denk zeker ook aan boetseren, toverpotjes maken met gekleurd zout of knutselen met zoutdeeg.

2. Kinderboerderij

Al eens aan de kinderboerderij gedacht? Dieren aaien, verse melk proeven, akkers bezichtigen… Het hoort er allemaal bij. Bel wel ruim van tevoren om uw bezoek te reserveren. Want zulke feestjes zijn nogal geliefd.

3. Park

Een gratis optie buitenshuis. Bak van tevoren wafels en neem die mee naar het park. Laat de kinderen spelen in de speeltuin en organiseer spelletjes.

4. Zwembad

Een paar uurtjes zwemmen is ook wel tof. Natuurlijk is dat wel betalend. Maar u betaalt zich niet blauw. Reken ongeveer 2,5 euro per kind. Sommige zwembaden bieden ook een springkasteel of andere leuke attributen aan voor zulke gelegenheden.

De taart

Een verjaardagstaart mag zeker niet ontbreken. Het moment dat de feestneus zijn kaarsjes uitblaast met zijn speelkameraadjes, is toch heel apart. Bak zelf een taart om het goedkoop te houden. Cake, pannenkoeken of wafels zijn uiteraard ook een leuk idee.

De afsluiter

Een goede afsluiter? Koop wat snoep en wikkel dat in mooie folie, afgewerkt met een strikje. U kunt dat ook doen met een stukje huisgemaakte cake of een muffin. Laat de jarige zijn vriendjes ermee trakteren bij hun vertrek. We garanderen u dat hij zo fier als een gieter zal rondlopen.

Succes!