Home[node:category:name]Kan ik mijn leasingwagen verkopen?

Kan ik mijn leasingwagen verkopen?

Als ik een leasingwagen heb, kan ik die dan verkopen tijdens de looptijd van mijn contract? (Sabrine, 46 jaar)

Dat is niet toegelaten. Of het nu om een leasing of een klassieke autofinanciering gaat.

 

Leasing: u bent de eigenaar niet

Leaset u een auto? Dan bent u er niet de eigenaar van. In feite is het de leasingmaatschappij die de auto koopt. Zij verhuurt hem aan u voor een bepaalde duur. Meestal voor een periode van 2 tot 5 jaar. Pas op het einde van het contract hebt u de mogelijkheid om de auto te kopen en er de wettige eigenaar van te worden. Zolang u de auto leaset, is hij niet van u. En hebt u dus niet het recht om hem te verkopen.

Autofinanciering: uw auto vormt een garantie

Hebt u een autofinanciering afgesloten? Dan kunt u theoretisch gezien uw auto doorverkopen. Maar in de praktijk is dat niet altijd het geval. U bent dan wel de eigenaar. Maar het contract legt bepaalde beperkingen op. De verkoop is doorgaans toegelaten als :

- de financieringsinstelling ervan verwittigd is

- de opbrengst ervan in de eerste plaats gebruikt wordt om het saldo van uw financiering terug te betalen.

Lees dus goed de algemene voorwaarden vooraleer u iets doet.

Stel uw vraagBekijk alle vragen