HomeSlim sparenKan ik geld overschrijven van mijn zichtrekening naar een spaarrekening bij een andere bank?

Kan ik geld overschrijven van mijn zichtrekening naar een spaarrekening bij een andere bank?

Ik zou een overschrijving willen doen van mijn zichtrekening naar mijn spaarrekening bij een andere bank. Kan dat? (André, 62 jaar)

De overschrijving is een veelvoorkomende verrichting om snel en gemakkelijk een som geld, waarvan het bedrag bepaald wordt door de houder van de debetrekening, te verplaatsen van de ene rekening naar de andere.

Zo’n geldoverdracht kan op twee manieren gebeuren:

  • Ofwel via een elektronische overschrijving, gewoonlijk via pc-banking.
  • Ofwel via een papieren overschrijvingsformulier: als het papieren document eenmaal is ondertekend door de opdrachtgever, kan de bankverrichting uitgevoerd worden door een bankagent.

Van een zichtrekening naar een spaarrekening

Met een overschrijving ‘verplaatst’ u geld van een zichtrekening naar:

  • De rekening van een derde. Als de overschrijving naar die rekening een verrichting is die regelmatig terugkomt, zoals een maandelijkse factuur van een dienstverlener, is het interessant een domiciliëring aan te vragen of een doorlopende opdracht in te stellen.
  • Uw andere zichtrekeningen.
  • Uw spaarrekeningen. Als u regelmatig hetzelfde bedrag wilt sparen, overweeg dan een doorlopende opdracht. Zo spaart u ‘automatisch’.

Al die verrichtingen kunt u vanzelfsprekend ook uitvoeren van de ene bank naar de andere.

Van een spaarrekening naar een zicht- of spaarrekening bij een andere bank

Als u echter een som geld wilt overschrijven van een van uw spaarrekeningen naar een zichtrekening of spaarrekening bij een andere bank, moet u dat bedrag eerst op uw zichtrekening plaatsen.

Stel uw vraagBekijk alle vragen