HomeMijn geld beherenKan ik betalen met Bancontact op restaurant?

Kan ik betalen met Bancontact op restaurant?

Op restaurant wou ik de rekening met mijn Bancontact-kaart betalen. De ober zei dat ze alleen de Visa-kaart aanvaarden. Is dat normaal? Mogen ze betalingen met Bancontact weigeren? Is dat in alle restaurants zo? (Martine, 37 jaar)

Het antwoord is vrij eenvoudig: uitbaters van het restaurant kiezen dat volledig zelf. Of u nu met Bancontact of een kredietkaart kunt betalen, hangt volledig van hen af.

Kosten per elektronische betaling

Restauranthouders betalen voor elke transactie die met een kaart uitgevoerd wordt. Zowel een betaling met een Bancontact-kaart als een met een kredietkaart kost hen geld. Doorgaans is het gebruik van Bancontact zelfs iets voordeliger voor hen. Maar waarom kunt u dan soms alleen maar met een kredietkaart betalen?

Contractuele kwestie

Eigenlijk draait het niet zozeer om het geld. Natuurlijk kunnen de lagere kosten op betalingen met Bancontact een geldige reden zijn om alleen die optie aan te bieden. Maar dikwijls is dat net andersom: u hebt meer kans om met Visa te kunnen betalen dan met een gewone bankkaart. De reden? Als de restaurateur een contract heeft afgesloten met een bepaalde dienstverlener voor betalingsverkeer (Worldline bijvoorbeeld), dan is de Bancontactservice daar niet altijd in inbegrepen. Wil hij dat toch aanbieden, dan moet hij nog een extra dienstverlener aanspreken. En twee verschillende leveranciers maakt het meteen een pak ingewikkelder.

Stel uw vraagBekijk alle vragen