HomeMijn geld beherenIk verander van bank: wat met Zoomit?

Ik verander van bank: wat met Zoomit?

Ik wil van bank veranderen. Ik betaal mijn facturen nu via Zoomit in mijn pc-banking en zou dat graag zo houden. Kan ik Zoomit blijven gebruiken bij mijn andere bank? (Stefanie, 36 jaar)

Ja, dat kan perfect. Op voorwaarde dat uw andere bank ook Zoomit heeft. Informeer u dus goed op voorhand.

Zo verandert u uw Zoomit van bank

Vraag de verzenders van uw facturen om voortaan uw Zoomit-documenten naar uw nieuw rekeningnummer te sturen. Alleen zij kunnen dat aanpassen. U kunt het dus niet zelf in Zoomit wijzigen of uw oude bank vragen om dat te doen.

Belangrijk: breng uw verzenders op de hoogte voordat u uw rekening afsluit. Anders loopt u het risico dat uw documenten via Zoomit blijven toekomen op uw oude rekening. En na afsluiting hebt u natuurlijk geen toegang meer tot die rekening.

En wat met al ontvangen Zoomit-documenten?

Die kunt u niet overdragen naar uw nieuw rekeningnummer. Bewaar die documenten in elk geval op uw computer of een externe schijf. Want de documenten worden maar voor een beperkte periode op Zoomit bewaard.

Lees ook:

Meer betaalcomfort dankzij Zoomit

Van bank veranderen? Makkelijker dan u denkt

Stel uw vraagBekijk alle vragen