HomeMijn geld beherenIk ben in het buitenland en kan geen geld afhalen. Wat moet ik doen?

Ik ben in het buitenland en kan geen geld afhalen. Wat moet ik doen?

Ik ben op vakantie in de Verenigde Staten. En ik kan geen geld afhalen met mijn Maestro- of kredietkaart. Hoe is dat mogelijk? Wat moet ik doen? (Jessica, 28 jaar)

Enkele jaren geleden hebben de beheerders van debet- en kredietkaarten (respectievelijk Maestro en Visa, MasterCard, enz.) heel wat veiligheidsmaatregelen genomen. Hun bedoeling was om de mogelijkheden voor oplichters te beperken om kaartgegevens te gebruiken voor betalingen in het buitenland.

Buiten Europa: activeer uw kaart van tevoren

Debetkaarten (Maestro) kunt u doorgaans in Europa en de naburige landen gebruiken. In totaal gaat het om 56 landen. Als u buiten Europa gaat, moet u van tevoren contact opnemen met uw bank. Zij zal dan uw kaart activeren voor uw bestemming en dat voor de duur van uw verblijf. Dankzij die maatregel bent u beter beschermd tegen eventuele fraude.

Misschien moet uw kredietkaart ook geactiveerd worden. Dat hangt af van de bank die uw kaart heeft uitgegeven. Het is dus beter dat u het eventjes navraagt voor u vertrekt.

Wat moet u nu doen?

Alles hangt af van uw bank. Als u klant bent bij Record Bank bv., kunt u uw kaart vanop afstand activeren. Neem contact op met uw Record-bankier en leg hem uw situatie uit. Hij doet dan het nodige, zodat u uw reis zonder zorgen verder kunt zetten.

Beter voorkomen dan genezen

We zeiden het al verschillende keren op onze blog en zelfs onlangs nog: neem de nodige maatregelen voor u vertrekt.

Stel uw vraagBekijk alle vragen