HomeSlim sparenIdeeën voor gezellige, maar betaalbare winteravonden

Ideeën voor gezellige, maar betaalbare winteravonden

Veel mensen hebben een hekel aan de koude maanden. De avonden tijdens de winter hoeven echter niet saai en donker te zijn. Er is genoeg te doen!

Winteravonden staan ook gelijk aan warmte en gezelligheid. Als u ze binnenshuis doorbrengt, roepen ze gemakkelijk een warm en knus gevoel op. Steek dus een paar kaarsjes aan en kruip dicht bij de open haard of onder een dekentje. Dit is de beste periode om te genieten van elkaars gezelschap tijdens een ontspannende activiteit, met een hapje en een drankje erbij. Het interessantste is dat die activiteiten niet eens veel hoeven te kosten. Wij hebben 5 ideeën voor u op een rijtje gezet.

1. Kaas- en wijnavond

De traditionele kaas- en wijnavonden zijn nog altijd enorm populair. Als u de kosten onder elkaar wilt delen, brengt elke gast zijn favoriete wijn of kaas mee. Zo’n avond is dus heel makkelijk te organiseren. De combinatie van kaas en wijn blijft een topper voor een geslaagd en gezellig eetfestijn.

2. Bezoek aan de kerstmarkt

Misschien toch zin in een activiteit buitenshuis? Bezoek dan een van de vele kerstmarkten die nu overal opduiken. In bijna elke stad is er wel één te vinden. Niks brengt u meer in de gezellige sfeer dan lekker opwarmen met een glühwein of warme chocomelk. Wie wat verder wil reizen en nog meer kerstkraampjes wil verkennen, kan ook de kerstmarkt in Keulen of Aachen bezoeken. Daar zijn ze namelijk nog veel groter en indrukwekkender.

3. Raclette, fondue of gourmet

Dat zijn de absolute klassiekers op het menu tijdens de eindejaarsfeesten. Het concept van samen eten maken aan tafel is altijd succesvol, feestelijk en overheerlijk. Het is een interessante optie zowel voor vleesliefhebbers - met gourmet- als voor vegetariërs - met de raclette of kaasfondue. Bovendien is de voorbereiding ook minimaal. U moet alleen de groentjes, aardappelen en brood klaarleggen. Extra idee: waarom ook niet eens een chocoladefondue met fruit uitproberen als dessert?

4. Filmavonden thuis

Nodig uw vrienden uit voor een knusse filmavond bij u thuis. Of waarom niet voor een hele marathon van uw favoriete filmreeks? Zorg voor zelfgemaakte popcorn en voldoende snacks. Dat is duidelijk een heel budgetvriendelijke activiteit. Zeker als u het vergelijkt met een bezoek aan de bioscoop. Bovendien moet u zo het huis niet uit en de koude trotseren.

5. Gezelschapsspellen

We speelden het vroeger allemaal. Dus waarom nu ook niet een koude avond doorkomen met een bord- of gezelschapsspel in het gezelschap van familie en vrienden? Ze zijn er in overvloed: Monopolie, Cluedo, Stratego, Pictionary, ganzenbord of zelfs een klassiek kaartspel. Voelt u de nostalgie naar uw kindertijd al?