HomeSlim sparenHuizenruil: goedkope en fantastische vakanties

Huizenruil: goedkope en fantastische vakanties

Wedden dat u hier nog niet aan had gedacht? Doe aan huizenruil en betaal niks voor uw vakantieverblijf.

Telkens u op reis wilt, moet u ook natuurlijk een logeerplaats reserveren. Hotels, B&B’s of vakantiehuizen zijn niet bepaald goedkoop en eisen een flinke hap uit uw budget. En wat als u dat bedrag tot nul kon herleiden? Dat gaat: door huizenruil. Meer en meer vakantiegangers doen het om geld te besparen. U binnenkort ook?

Goedkoop alternatief voor hotels of vakantiehuizen

Het principe van huizenruil is eenvoudig: u ruilt uw eigen woning met die van een ander gezin, koppel of persoon in het binnen- of buitenland. U brengt dus uw vakantie door in het huis van andere mensen, terwijl zij gedurende die periode in uw huis verblijven. Hoe dat werkt? Heel eenvoudig. U schrijft zich in op een huizenruilwebsite. U trekt foto’s van uw huis, geeft uitleg over de omgeving, beschrijft uzelf of uw familie. Hebt u een match gevonden? Dan kunt u onderling afspraken beginnen te maken. Voorbeelden van huizenruilwebsites zijn: Huizenruil of Guest to Guest.

Voordelen

  • U betaalt niks voor uw logeerplek. U kunt dus meer geld uitgeven aan andere dingen of meer op vakantie gaan.
  • U voelt zich thuis. U hoeft geen rekening te houden met vaste ontbijturen in uw hotel. Bovendien ontdekt u de omgeving op een heel andere en authentieke manier. U kunt zelf koken in plaats van op restaurant te gaan (weer een besparing!),… Kortom, u beleeft uw vakantie net zoals thuis.
  • U hoeft geen onderdak te vinden voor uw huisdieren. Ze mogen gerust thuis blijven. Ze worden verzorgd door uw huisruilpartner. Ook dieven blijven weg, omdat uw huis bewoond is.

“Ja, maar ik heb er wat schrik voor.”

Wat de meesten tegenhoudt, is angst voor schade en inbreuk op hun privacy. Terecht om daarbij stil te staan en de voor- en nadelen op een rijtje te zetten. Weet wel dat een huizenruil niet van de ene op de andere dag gebeurt. U hebt van tevoren uitgebreid contact met diegenen die in uw huis komen wonen. Bovendien maakt u een contract op, zodat er geen misverstanden kunnen zijn. Lijkt die huisruilpartner niet echt betrouwbaar? Dan kunt u de ruilovereenkomst altijd weigeren. Maar denk eraan, alle mensen die aan huisruil willen doen, hebben hetzelfde doel als u: een goedkope en aangename vakantie doorbrengen. Dus waarom zouden ze roet in ‘t eten willen gooien? Om over na te denken.