HomeMijn geld beherenHoe werkt het precies als ik een bedrag krijg teruggestort op mijn Visa-kaart?

Hoe werkt het precies als ik een bedrag krijg teruggestort op mijn Visa-kaart?

“Ik heb een vraagje. Onlangs heb ik met mijn Visa-kaart een vakantiehuisje betaald. Ook de waarborg werd met die kaart betaald. Nu zie ik dat die waarborg teruggestort is op mijn Visa-rekening. Ik wist niet dat ik geld kon ontvangen via die kaart. Hoe werkt het precies?” (Kevin, 24)

Aangezien u met uw Visa-kaart betaalde, is het relatief logisch dat de ontvanger in kwestie u via die weg terugbetaalt. Het werkt hetzelfde als u bijvoorbeeld een online aankoop terugstuurt. Daar hebt u vaak een aantal dagen bedenktijd. Als u iets terugstuurt, wordt dat netjes terugbetaald. Dat gebeurt dan via het betaalmiddel dat u voor de betaling gebruikte. Ook bij het aanvechten van een bepaalde transactie wordt de som in kwestie verrekend via de gebruikte kredietkaart. Dat geldt overigens ook als u niet rechtstreeks met uw kredietkaart betaalt, maar met een PayPal-account dat u aan uw kaart koppelt.

Terugstorting gebruikt voor afrekening

Het bedrag dat teruggestort wordt op uw Visa-rekening, wordt dan gebruikt voor de volgende afrekeningen. Stel dat u op restaurant betaalt met uw Visa en dat dat uw enige uitgave is tot aan uw volgende afrekening. Dan wordt uw teruggestorte waarborg gebruikt om af te rekenen. En gebeurt de afrekening niet via uw zichtrekening zoals gewoonlijk. Als er een resterend bedrag is, blijft dat gewoon staan tot het volledig opgebruikt is. Met andere woorden: er gaat bij uw maandelijkse afrekening geen geld van uw zichtrekening zo lang de balans op uw Visa-rekening positief is.

Gebruikt u uw Visa-kaart weinig en wilt u het bedrag in kwestie liever op uw zichtrekening? Dat kan, gewoon even vragen aan uw bankier die er met plezier voor zal zorgen.

Stel uw vraagBekijk alle vragen