HomeSlim sparenHoe verzoent u plezier met een klein budget voor Moederdag?

Hoe verzoent u plezier met een klein budget voor Moederdag?

Elk jaar is Moederdag de gelegenheid bij uitstek om uw moeder te eren. De zoektocht naar een ideaal, origineel en niet al te duur geschenk baart soms kopzorgen. Hieronder enkele tips om die uitdaging tot een goed einde te brengen!

De zoektocht naar het ideale geschenk neemt tijd in beslag, zeker als u uw budget niet wilt overschrijden. Welk geschenk u ook voor uw moeder in petto hebt, het is altijd interessant om enkele weken voor dag D op prospectie te gaan in een paar winkels. Daarna kunt op internet de winkelprijzen met de online prijzen vergelijken.

Twijfel er ook niet aan om eens een kijkje te nemen in online tweedehandswinkels. Op die sites vindt u soms gloednieuwe zaken die de eigenaar te koop aanbiedt. U vindt daar misschien wel de laatste trend voor een klein prijsje.

Een andere manier om een koopje te doen, zijn de ‘lente-acties’ van sommige winkels bij het begin van de mooie dagen. Zo bieden ze soms stukken van de nieuwe collectie aan aan ronde prijzen of aan een interessante korting.

Gedeelde kosten en gegarandeerd plezier

Als u broers of zussen hebt, waarom legt u dan niet samen? Dan kunnen jullie een mooier geschenk kopen en delen jullie de kosten.

Geef uw moeder bijvoorbeeld een ontspannend dagje in een spa met een relaxerende massage. Of organiseer voor haar een fotoshoot met de hele familie. Dat is niet alleen een gezellig moment, maar het levert ook mooie herinneringen op voor iedereen. Kookt uw mama graag? Nodig haar dan eens uit voor een kookatelier. Zo kan ze haar kennis verder verfijnen, terwijl ze zich amuseert.

Het is de attentie die telt

Maar meer nog dan met cadeaus, is Moederdag de gelegenheid om uw moeder te verrassen met kleine attenties.

In plaats van op restaurant te gaan, kunt u in familieverband een ‘menu van het huis’ in elkaar steken met haar lievelingsgerechten, terwijl zij heerlijk relaxt. Dat is dé gelegenheid om zelfs de kleintjes mee te laten helpen! U kunt bv. de nagerechten personaliseren met speciaal voor Moederdag ontworpen patisseriegereedschap. Een leuke ‘personal touch’.

Als u niet graag kookt, kunt u ook een familiedag organiseren, helemaal gewijd aan uw moeder. Verwen haar, neem haar mee naar plaatsen waar zij graag komt. U hebt keuze te over: een fietstochtje of een wandeling in het bos, een culturele uitstap, theater, cinema… Om alles uit die dag te halen zonder uw budget te overschrijden, maakt u beter gebruik van het openbaar vervoer. En neem een feestelijk vieruurtje mee voor de hele familie voor tijdens de reis!

Vergeet ten slotte pen en papier niet. Kwestie van uw geschenken en kleine attenties van een mooi gedichtje te voorzien. Da’s altijd een mooi aandenken.