HomeSlim sparenHoe verslind je de solden op een slimme wijze?

Hoe verslind je de solden op een slimme wijze?

Solden, solden, solden. Een dagje shoppen en blij thuiskomen met een zak vol aanwinsten. Dan is uw dag goed. Maar hoe pakt u het slim aan? Zonder te veel uit te geven?

Winkelen tijdens de solden is doorgaans een helse opdracht. Hevige drukte, wanordelijke kledingrekken, volle parkings… Eens thuis valt u meestal uitgeput in de zetel. En terecht. Wel, we geven u heel graag enkele tips om het anders aan te pakken. Om geruster te winkelen, en minder geld op te doen.

  • Ga winkelen wanneer het rustig is

De meeste mensen gaan shoppen op zaterdag. Op dat moment is het net een mierenhoop in de winkelstraten. En dan zwijgen we nog over de drukte in de winkels zelf. Wie graag wacht om te passen, is wel vrij uniek. Neem daarom eens een dagje vakantie en u zult veel meer winkels kunnen doen. En dan hoeft u de solden ook geen tweede keer te trotseren. Goed voor de portemonnee!

  • Neem het openbaar vervoer

Met de auto naar de stad? Tijdens de solden? Misschien houdt u wel van files en dure parkings. Wij niet. Er zijn betere manieren. Wat u bespaart op de parking is een extra kledingstuk waard. En u hoeft zich niet te ergeren in het verkeer. Eens proberen?

  • Maak een lijstje

Ga gericht op zoek. Wat u niet nodig hebt, hoeft u ook niet te kopen. En dan hebt u meer tijd om te zoeken wat u écht wilt. En minder kans om miskoopjes te doen.

  • Denk toekomstgericht

Wat staat er op uw planning? Een skivakantie? Dan kunt u deze zomer bijvoorbeeld al op zoek naar skigerief. Niemand die dat in de zomer koopt. U krijgt dus fikse kortingen. Dat werkt ook omgekeerd: koop uw bikini of zwemshort in de winter.

  • Wacht tot de laatste afprijzingen

Op de laatste soldendagen krijgt u de grootste afprijzingen. Ideaal dus om dan naar duurdere winkels te trekken in plaats van ketens. U vindt er misschien wel een betaalbaar pronkstuk. En u hebt kwaliteit in handen.

  • Ga ook online te werk

Hebt u geen tijd of zin om te gaan winkelen? Doe het dan gewoon van thuis uit. Vanuit uw luie zetel kunt u ook goedkoop online shoppen. De meeste winkels zetten hun stock online en zetten ook solden in de kijker. Let er wel op dat u geen transportkosten moet betalen.

  • Laat u niet misleiden

Tijdens de solden worden er gekleurde klevertjes op de prijs aangebracht. Of de prijs wordt doorstreept. Dat trekt de aandacht. De uitbaters moeten daarvoor bepaalde regels volgen die opgelegd zijdoor het ministerie van Economische Zaken. Maar wees op uw hoede! Sommige winkels maken daar gebruik van om van de nieuwe prijs maar een paar euro’s af te trekken. Een euro minder is natuurlijk geen superkoopje. En het is net voor de koopjes dat we gaan winkelen.