HomeSlim sparenHoe versier ik de grootste autokorting?

Hoe versier ik de grootste autokorting?

U staat op het punt om uw droomauto te bestellen? Hoe krijgt u de grootste korting?

Hieronder enkele tips. U zult nog blijer zijn met uw nieuwe auto.

Laat de verkoper praten

Gooi uw kaarten niet te vroeg op tafel. Zeg niks als de verkoper u zijn eerste prijs geeft. Laat de stilte gerust gênant worden. De verkoper zal die waarschijnlijk als eerste doorbreken… met een betere prijs.

Ga langs bij verschillende autodealers

De autodealers hebben allemaal een zekere marge om onder de catalogusprijs te gaan. Bezoek verschillende garages van hetzelfde merk en vraag telkens een offerte. Vergeet de autodealers in de steden niet: zij hebben meer omzet en kunnen soms grotere kortingen geven. Ga ten slotte naar uw favoriete garage (bv. in uw buurt) en onderhandel over de prijs.

Vraag altijd een offerte zwart op wit

‘Woorden vervliegen, het geschrevene blijft’. Dat spreekwoord bestond al in de tijd van de Romeinen en geldt vandaag nog altijd. Vraag een offerte op papier. Zo kan de verkoper niet op zijn woorden terugkomen. En kunt u de offertes gebruiken voor uw uiteindelijke onderhandelingen.

Let op met valse kortingen

"Dat is onze beste prijs. Maar we kunnen wel de autoradio gratis installeren, u gratis automatten aanbieden of uw eerste onderhoud voor niks doen.” Dat zijn geen echte kortingen. Ze maken de vergelijking tussen de verschillende offertes alleen maar moeilijker. Laat u dus niet vangen en blijf onderhandelen over de prijs.

Vraag naar stockwagens

Garages geven dikwijls een grotere korting op een stockwagen. Als die u aanstaat, bekijk dan eens wat de verkoper eventueel nog voor u kan doen.

Bespreek uw overname of financiering apart

Spreek in dat stadium nog niet over de overname van uw oude auto. Uw positie is zwakker, als u over alles tegelijk onderhandelt (nog eens: het wordt dan moelijker om te vergelijken). Wacht op een definitieve offerte voor uw nieuwe auto. Daarna bespreekt u pas de overname. Ga ook zo te werk voor de financiering, als u die bij uw autodealer wilt afsluiten. Als u apart onderhandelt over de prijs en het krediet, kunt u de markt nog afschuimen voor uw autofinanciering.

Een laatste tip: controleer

Controleer de bestelbon zorgvuldig voor u hem ondertekent. Die is immers rechtsgeldig! Neem dus gerust de nodige tijd. U engageert zich immers voor verschillende jaren. Dat verdient best wel enkele minuten aandacht.