HomeSlim sparenHoe maakt u heerlijke seizoensconfituur?

Hoe maakt u heerlijke seizoensconfituur?

Wie zegt dat u alleen in de zomer confituur kunt maken? Bepaalde fruitsoorten, bloemen of groenten zijn typisch voor de herfst en lenen zich uitstekend voor overheerlijke confituur!

Seizoensproducten hebben veel voordelen. Ze zijn een stuk goedkoper. En u steunt de lokale economie. Dankzij die lokale producten kunt u enorm variëren en doet u nieuwe culinaire ontdekkingen.

Ga in september voor een verrassende confituur met hibiscusbloemen. Of voor een traditionele frambozenconfituur.

Confituur met hibiscusbloemen

Ingrediënten voor ongeveer 900ml

  • 100 g gedroogde hibiscusbloemen
  • 1 liter water
  • 500 g confituursuiker

Bereiding

  • Spoel de bloemen in koud water. Leg ze vervolgens in 1 liter water.
  • Breng dat mengsel aan de kook. Laat het 15 minuten koken.
  • Filter het sap in een zeef afgedekt met een handdoek. Doe het in een kookpot met een dikke bodem.
  • Voeg er twee lepels (van de 500 g) suiker aan toe. Meng met een klopper en laat het opnieuw koken gedurende een minuut.
  • Voeg de rest van de suiker toe en laat het geheel 3 minuten koken.

Traditionele frambozenconfituur

Ingrediënten voor ongeveer 900ml

  • 800 g frambozen
  • 400 g confituursuiker

Bereiding

  • Doe de frambozen en de suiker in een kookpot.
  • Breng de frambozen al roerend aan de kook.
  • Laat het mengsel eventjes doorkoken.
  • Haal de kookpot van het vuur en laat hem gedurende een tiental minuten afkoelen.

De grote finale

Kies mooie potjes en doe de confituur daarin. Draai het deksel er goed op. Keer de potjes om en laat ze afkoelen.

Smakelijk!