HomeMijn geld beherenHoe je kot inrichten zonder je te ruïneren?

Hoe je kot inrichten zonder je te ruïneren?

Het nieuwe academiejaar komt in het zicht en daarmee ook de intrek in je nieuwe kot! Eén klein probleem: je moet het nog inrichten… Dankzij onze tips maak je er een gezellig nestje van zonder je spaarvarken aan te spreken.

Je hebt het ideale kot gevonden en hebt je huurovereenkomst ondertekend? Je moet alleen nog je koffers uitpakken… maar dat doe je niet in een leeg kot. De inrichting kan je snel heel wat geld kosten. Behalve als je weet hoe je het aanpakt…

Op zoek naar een goede deal!

Heb je een meubel gezien dat je mooi vindt, maar te duur is? Wacht tot de solden. Dan wordt het wellicht met de helft of zelfs meer afgeprijsd. Of misschien moet je zelfs niet zo lang wachten. Als meubelwinkels plaats willen maken voor hun nieuwe collectie, geven ze interessante kortingen op hun showroommodellen. Misschien ook op jouw droommeubel!

Tweedehandsmeubelen zijn in

Iedereen weet het: vintage is volop in de mode! Een reden te meer om eens naar tweedehandsmeubelen te kijken. Sinds enkele jaren heeft de tweedehandsmarkt de wind in de rug. Je vindt dus makkelijk een virtuele of echte winkel waar je terechtkunt. Hieronder alvast enkele tips:

  • Cash converters, Troc,… zijn winkelketens gespecialiseerd in de aan- en verkoop van tweedehandsspullen.
  • Facebook loopt over van groepen voor de verkoop van tweedehands tussen particulieren. Je vindt er heel wat advertenties van mensen die hun meubels willen verkopen. En soms kom je zelfs iemand tegen die zo gehaast is dat hij alles gratis weggeeft!
  • eBay en 2dehands.be zijn online aan- en verkoopsites voor tweedehands- of zelfs nieuwe spullen (op eBay).

Twee meubels voor de prijs van één

Vang twee vliegen in één klap. Een voorbeeldje: koop niet een gewoon bed, maar een bed met een lade eronder. Je wint niet alleen op het vlak van opbergruimte, maar ook op financieel vlak. Je moet immers een opbergmeubel minder kopen! Hetzelfde geldt voor een spiegelkastje voor je badkamer. En met een zetelbed kan je ook heel wat plaats (en geld) besparen.

Blijf sparen!

Zelfs als je voor enkele jaren op kot gaat, blijft dat niet duren. Als je je diploma behaald hebt, ga je waarschijnlijk ergens anders wonen. Het is dus echt niet nodig om veel geld in je meubelen te steken. Je weet toch niet of je ze nog mee verhuist.

Eén keer geïnstalleerd, moet je op hetzelfde elan verdergaan en blijven besparen. Volg onze tips om goedkoop op kot te gaan.

 

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.