HomeMijn geld beherenHoe gebeurt de terugbetaling als u online met Visa betaald hebt?

Hoe gebeurt de terugbetaling als u online met Visa betaald hebt?

Onlangs heb ik twee dingen via het internet besteld. Ik heb die met mijn Visa-kaart betaald. Een deel van de bestelling heb ik teruggestuurd. De leverancier ging het geld terugstorten. Helaas heb ik daar nog niets van gezien. Wordt het niet verder gestort van mijn Visa-rekening naar mijn zichtrekening? (Tessa, 31 jaar)

Een online bestelling met uw Visa-kaart betalen is heel simpel. En als u niet tevreden bent met wat u gekocht hebt en het binnen de wettelijke bedenktijd en in goede staat terugstuurt, wordt het bedrag terugbetaald. Niet op uw zichtrekening, maar wel op uw Visa-rekening. Bij de volgende aankopen met uw Visa-kaart wordt het verrekend tot u het terugbetaalde bedrag volledig opgebruikt hebt.

Een voorbeeldje om het wat duidelijker te maken:

  • U koopt online twee paar schoenen van 75 euro en betaalt met uw Visa-kaart.
  • U ontvangt uw bestelling. Het ene paar vindt u leuk, het andere niet. U stuurt één paar terug.
  • In de tussentijd krijgt u de afrekening voor uw Visa-verrichtingen van die maand: er gaat 150 euro van uw zichtrekening.
  • Uw leverancier gaat akkoord met uw retour en geeft de opdracht tot terugbetaling.
  • Uw Visa-rekening wordt met 75 euro verhoogd.
  • Een tijdje later doet u een aankoop van 100 euro met uw Visa-kaart.
  • Die maand gaat er slechts 25 euro van uw zichtrekening voor uw Visa-verrichtingen.

De terugbetaling en verwerking verlopen dus louter via uw Visa-rekening. Lees zeker ook eens ons blogartikel "Hoe werkt het precies als ik een bedrag krijg teruggestort op mijn Visa-kaart?"

Stel uw vraagBekijk alle vragen