HomeSlim sparenHoe besparen op vakantie?

Hoe besparen op vakantie?

U hebt goedkoop een reis kunnen boeken. En oef, nu bent u bijna klaar om te vertrekken. Maar hoe houdt u het ook low budget tijdens uw vakantie?

Met enkele nuttige tips blijft niet alleen uw boeking goedkoop, maar ook uw verblijf. Lees dit artikel dus zeker voor uw vertrek.

Besparen ter plaatse

Maak gebruik van deze tips:

  • Koop eten en drank in de supermarkt

Elke middag en avond op restaurant gaan kost een fortuin. Koop daarom een picknick in de supermarkt en lunch op een bankje of in een leuk park. Zorg ineens ook voor drank overdag, dan hoeft u niet te betalen voor een terrasje.

  • Vermijd taxi’s

Taxi’s zijn enorm duur. Huur daarom een fiets, ga te voet of neem het openbaar vervoer. Dikwijls kunt u 72u-kaartjes kopen. Dan mag u 3 dagen zo veel als u wilt de tram of metro nemen. Bij aankomst op de luchthaven, kunt u bijna altijd met een speciale pendelbus of metro naar het centrum.

  • Zet uw roamingverbinding uit

Hebt u een smartphone? Laat dat internet dan even in het buitenland. U betaalt er namelijk hoge kosten voor. Veel hotels of barretjes bieden gratis wifi aan. Maak daar gebruik van in plaats van permanent online te zijn. Let op: sommige toestellen zetten roaming automatisch aan. Ga dat dus zeker na voor uw vertrek om onnodige kosten te vermijden.

  • Tank goedkoper

Reist u met de auto, dan kan de prijs van een tankbeurt in het buitenland weleens aardig tegenvallen. Om niet voor verrassingen komen te staan, kunt u van tevoren de prijzen eens opzoeken op http://www.vab.be/nl/reizen/europesewegeninfo/brandstofprijzen. Tip: op de snelwegen of in drukke steden is tanken dikwijls duurder. Rij dus liever even van de snelweg af om een kleiner tankstation te vinden.

  • Eet niet op toeristische plekken

Lunchen op de grote markt in het centrum kan best wel gezellig zijn. Maar u zult er vast niet mee besparen. Het eten is dikwijls minder lekker en ernorm prijzig. Betaal liever minder voor meer kwaliteit. Ga op zoek naar restaurantjes iets buiten die toeristische zone. Daar moeten de eigenaars echt moeite doen om klanten aan te trekken.

  • Ding af

In sommige landen is het gebruikelijk om af te dingen als u iets koopt. De verkopers weten immers dat u een toerist bent. Vergelijk de prijzen van de verschillende standjes of winkels en sla dan uw slag. Als de verkoper u echt iets wil verkopen, zal hij de prijs heel zeker laten zakken. Tip: bepaal van tevoren hoeveel u ervoor over hebt. Dan zult u nooit meer betalen dan u wilt.

  • Wees voorzichtig

Voor het huren van huisjes of fietsen, moet u bijna altijd een waarborg betalen. Zorg ervoor dat u die terugkrijgt. Want het gaat altijd over een behoorlijke som. Pas dus op voor eventuele schade en wees voorzichtig. Tip: gebruik uw Visa-kaart voor de garantie in plaats van geld: het bedrag wordt “gereserveerd” en niet betaald. En als er discussies zijn kunt u altijd op de hulp van Visa rekenen.

  • Neem niets uit de minibar

U zit op hotel en trekt ’s avonds de minibar open. Niet doen! Hoe verleidelijk ook, die drankjes en snacks kosten veel geld. Neem dan liever iets extra’s mee van de supermarkt waar u overdag bent geweest.