HomeVoordelig lenenHoe beschermt u uw auto tegen diefstal?

Hoe beschermt u uw auto tegen diefstal?

Een auto betekent altijd een serieuze investering. Breng inbrekers dus niet in de verleiding om in te breken of om er met uw auto vandoor te gaan. Hoe voorkomt u dat?

"De meeste mensen gaan ervan uit dat het alleen maar de anderen overkomt", zegt politie-inspecteur Selvais. “En daarom letten ze niet op als ze hun auto achterlaten."

Wees altijd voorzichtig! Hieronder enkele tips om inbrekers niet in de verleiding te brengen.

Kijk goed waar u parkeert

Zet uw auto thuis altijd in uw garage. Als u er geen hebt, vermijd dan verlaten en slecht verlichte straten. Daar kunnen inbrekers rustig hun slag slaan.

Steek ALLES weg

Laat nooit iets in uw auto liggen dat inbrekers in de verleiding kan brengen. Het gaat niet alleen om waardevolle voorwerpen zoals smartphones, een gps of merkkledij. Sigaretten en andere kleine voorwerpen zijn dikwijls al voldoende! Zet de kat dus niet bij de melk.

Plaats een alarm- EN antidiefstalinstallatie

Het helpt zeker om inbrekers te ontmoedigen, maar het is niet altijd voldoende. De methodes, die inbrekers gebruiken, evolueren even snel als de antidiefstaltoestellen. Geen enkel systeem is dus onfeilbaar. Hoe meer ervaring de inbreker heeft, hoe makkelijker hij in uw auto geraakt, ongeacht de antidiefstalmaatregelen. Maar u maakt het hem moeilijker door verschillende afschrikkingsmiddelen te combineren. Hoe meer tijd hij nodig heeft, hoe groter de kans dat hij het opgeeft.

Ook de autosector is sterk geëvolueerd. Almaar meer auto’s worden uitgerust met een ‘tracking’ systeem. In geval van diefstal kan de auto dankzij dat systeem opgespoord worden. Met sommige gesofistikeerde systemen is het zelfs mogelijk om de motor vanop afstand stil te leggen.

Gebruik uw gezond verstand

Voor u uw auto ergens achterlaat, controleer altijd dat:

  • De gps verwijderd is en uit het zicht ligt;
  • De portieren, ramen, het open dak en de koffer gesloten zijn;
  • Alle voorwerpen in de koffer liggen;
  • U uw autopapieren meeneemt, zeker als u voor een langere tijd (vakantie) weg bent.

En tot slot: laat uw sleutels niet op het contact zitten. Anders maakt u het de inbreker wel erg gemakkelijk!