HomeMijn geld beherenHet einde van Proton: welke alternatieven?

Het einde van Proton: welke alternatieven?

Ik heb horen zeggen dat Proton tegen het einde van het jaar afgeschaft wordt. Is dat waar? Bestaan er andere oplossingen om kleine bedragen te betalen? (Gilles, 26 jaar)

Proton gaat inderdaad zijn laatste levensmaanden in. Het zit in de chip van uw debetkaart. U doet er kleine betalingen mee in winkels met een Proton-terminal of een Maestro-terminal uitgerust met die bijkomende functie. Maar Proton verdwijnt eind 2014.

Betalen zonder PIN

Om klanten toch de mogelijkheid te geven om kleine bedragen elektronisch te betalen, heeft Worldline de kosten voor de handelaars voor betalingen onder 10 euro fors verlaagd. Daardoor betaalt u dus zonder problemen ook kleine bedragen met Bancontact.

Vanaf juni is het zelfs mogelijk om aankopen onder 25 euro te betalen zonder uw pincode in te voeren. Een snelle en efficiënte oplossing, die erg op Proton lijkt.

Een app?

In samenwerking met Record Bank en andere Belgische banken stelt Bancontact een app voor (zowel voor iOs als voor Android). U betaalt ermee van de ene smartphone naar de andere. Het aantal gebruikers zal in de toekomst alleen maar toenemen. Zo zal de app een alternatief bieden voor betalingen van kleine bedragen via een terminal.

Stel uw vraagBekijk alle vragen