HomeSlim sparenHerfstactiviteiten typisch en goed voor uw budget

Herfstactiviteiten typisch en goed voor uw budget

De herfst is in het land! Wat doet u om de kinderen te vermaken? Welke lekkere dingen eet u als de blaadjes van de bomen vallen? Welke spelletjes zijn typisch voor de herfst? Hier enkele leuke tips met een vriendelijk budget.

 

De dagen worden korter, de bomen verliezen hun bladeren, de temperaturen dalen, we halen onze winterkledij boven… Kortom de herfst lijkt op het eerste gezicht niet echt een feest. Toch zijn er tal van leuke dingen die u kunt doen.

Doetips in de herfst

Bladeren zoeken en drogen: trek met uw kinderen naar het bos en verzamel verschillende bladeren. Droog ze thuis tussen enkele dikke boeken en laat de kids daarna opzoeken (download hier een determinatietabel) welke speciale exemplaren ze hebben gevonden. Nadien kunnen ze er nog een leuke collage mee maken. Gratis en leerrijk!

Kastanjes poffen: ga op zoek naar tamme kastanjes (u herkent ze aan het pluizige puntje) en pof ze in de oven. Lekker rustiek! Klik hier voor het recept.

Herfstwandelingen maken: België heeft prachtige bossen en stukjes verborgen natuur. Tijd dus om op ontdekking te gaan. Geniet ervan, want de herfst is het meest kleurrijke seizoen om dat te doen.

Koken met de kinderen: koop een enorme pompoen bij een lokale boer of in de supermarkt en ga ermee aan de slag. U kunt lekker en gezond koken met pompoen. De kinderen leven zich uit met het uitsnijden van een gezicht in de pompoen.

Paddenstoelen plukken: informeer u goed voordat u paddenstoelen plukt en eet. Vergeet zeker niet te checken of plukken toegelaten is waar u gaat.  Wij raden aan een cursus in uw buurt te zoeken of u te laten begeleiden door een gids.

Regenbogen spotten: de herfst is een speciaal seizoen. Enerzijds kan er een verdwaald zomerzonnetje verschijnen, anderzijds hangt er dikwijls al natte nevel en mist in de lucht. Maar wat krijgt u te zien bij zon en regen? Inderdaad: prachtige regenbogen. Hou uw ogen dus goed open en uw camera bij de hand.

Kleurrijke foto’s nemen: we haalden het al aan: de herfst is een seizoen vol kleur! Ideaal voor enkele toffe familiekiekjes of kunstige foto’s. Daarna decoreert u er uw huis mee.

Fruittaart maken: in de herfst zijn heel wat fruitsoorten op hun lekkerst. Maak even tijd voor een namiddagje bakken met lekker, rijp fruit! Klik hier voor inspirerende recepten.

Kunt u nog wat extra inspiratie gebruiken om de perfecte herfstactiviteit op maat te vinden? Neem dan snel een kijkje op www.wattedoen.be. Op die website vindt u het hele jaar door de leukste activiteiten en evenementen in uw buurt of verder weg.