HomeMijn pensioen voorbereidenHeeft de verhoging van de pensioenleeftijd een impact op mijn pensioensparen?

Heeft de verhoging van de pensioenleeftijd een impact op mijn pensioensparen?

Ik spaar elke maand een vast bedrag voor mijn pensioen in een pensioenspaarfonds. Nu heeft de federale regering de pensioenleeftijd verhoogd naar 67 jaar. Heeft dat een impact op mijn pensioensparen? Lien, 30 jaar

De federale regering is inderdaad bezig met de hervorming van het wettelijk pensioen. Een eerste stap was het optrekken van de pensioenleeftijd naar 66 jaar vanaf 2025 en naar 67 jaar vanaf 2030. Wat er verder verandert, is nog niet duidelijk.

Die pensioenhervorming zal waarschijnlijk wel een impact hebben op uw pensioensparen, of het nu gaat om een pensioenspaarfonds of een pensioenspaarverzekering. De precieze impact valt nog af te wachten. De federale regering heeft wel al laten weten dat zij de inspanningen om een aanvullend pensioen op te bouwen, wil blijven ondersteunen. De gevolgen voor uw pensioenspaarfonds hoeven dus niet groot te zijn.

Voor de fiscale aftrek (dat is het bedrag dat u maximaal kunt aftrekken van de belastingen) is er niets veranderd tegenover vorig jaar. Uiteraard volgen we dat verder op. We houden u op de hoogte als er iets wijzigt.

Stel uw vraagBekijk alle vragen