Home[node:category:name]Halloween: spelletjes, recepten en kostuums voor een goedkoop feest

Halloween: spelletjes, recepten en kostuums voor een goedkoop feest

Voor een leuk halloweenfeestje hoeft u uw rekening echt niet te plunderen. Met deze budgettips organiseert u een griezelige, geslaagde party!

Halloweenrecepten

Een feestje is niets zonder een hapje en een drankje. Halloween is daar geen uitzondering op. Als u versnaperingen in de supermarkt koopt, loopt de rekening al snel op. Bereid daarom zelf de halloweenhapjes en -drankjes. Goed voor de portemonnee en lekker rustiek. Hier alvast enkele leuke recepten:

Knutselen voor Halloween

Volgende stap is de ruimte versieren. Ook daar hoeft u geen honderden euro’s aan uit te geven. Met een schaar, papier en kleurtjes komt u al heel ver. Nodig enkele kinderen uit en zij zullen u met plezier helpen. Hier vindt u leuke inspiratie. 

Halloweenklassieker: pompoengezicht

U kunt het ook bij een klassieker houden, die altijd scoort! Koop een grote pompoen bij een lokale boer. Of vraag er één aan een kennis die pompoenen in de tuin heeft. Hol de pompoen uit (gebruik dat vruchtvlees in een van de recepten hierboven) en geef hem een griezelig gezicht. Vul de pompoen met snoep of zet er een kaars in. Klaar is Kees!

Verkleden: griezelig masker of imposante hoed?

Nu kunt u zichzelf gaan verkleden. Een halloweenkostuum kan best wel duur zijn. Koop daarom maar één indrukwekkend onderdeel van een kostuum. Bijvoorbeeld: een griezelig masker, een imposante hoed of een pruik die u onherkenbaar maakt. Vul uw outfit aan met wat make-up en met spullen die al in uw kast hangen of die u leent van een kennis.

Spelletjes voor Halloween

Nu kan het feest beginnen! Praten, eten, lachen… Maar misschien wilt u ook enkele halloweenspelletjes achter de hand hebben.

Tips voor kinderen:

  • Voeldozen: verzamel enkele oude schoendozen en snij er een gat in. Vul ze met voorwerpen met een vreemde textuur. De kinderen moeten zo veel mogelijk voorwerpen proberen te raden door te voelen.
  • Maskers: plaats karton, lijm, een schaar en allerlei versieringen (zoals pluimen, glitters en stempels) op tafel en laat de kids hun gang gaan. Ze zullen er creatiever mee omgaan dan u denkt.

Tips voor volwassenen:

  • Halloween Trivial: speel Trivial Pursuit met aangepaste halloweenvragen die u vooraf opstelt. Het internet is een bron van halloweenweetjes, dus laat de zoektocht maar beginnen.

Met deze tips houdt u uw budget laag en het feestgehalte hoog. Wij wensen u een griezelige en goedkope Halloween!