HomeMijn geld beherenHaal meer uit uw online winkelkar

Haal meer uit uw online winkelkar

Dat online shoppen almaar populairder wordt, zal niemand verbazen. Maar wist u dat er een aantal trucjes zijn om nog meer voordeel uit uw online winkeltocht te halen? Kom het hieronder te weten!

Onbekend maar niet onbemind

U koopt geregeld online bij de grote merken? Hebt u er al eens aan gedacht om op zoek te gaan naar kleinere, onbekendere merken? Voor hen is een webshop vaak een goedkoper alternatief voor een echte winkel. Bovendien geven ze geregeld extra korting om zo meer klanten te lokken. Zo kunt u vaak voor een prikje uw slag slaan én ontdekt u nieuwe webadresjes.

Te groot / te klein, wat nu?

Iedereen die online koopt, maakt het wel eens mee. Die nieuwe jurk, dat hippe paar schoenen,… ze zien er super uit. Maar eens aangekomen blijken ze toch niet zo flatterend of is het de verkeerde maat. Terugsturen is dan de beste optie. Maar let op, bij sommige webshops is dat erg omslachtig of betalend. Check daarom voor u bestelt altijd even de algemene voorwaarden. Dat bespaart u enkele telefoontjes en e-mails achteraf.

Snelle levering

Uw nieuwe tas hebt u zonet besteld, maar hebt u er ook over nagedacht waar u die laat leveren? Koerierdiensten komen vaak tijdens de kantooruren bij u thuis langs en dan bent u natuurlijk aan het werk. Almaar meer laten mensen pakjes op hun werk toekomen (misschien even checken of dat bij u ook kan). Ze kunnen ook naar een pakjesautomaat gestuurd worden. Die automaten vindt u meer en meer in winkelcentra, stations,… U ontvangt een bericht als uw pakketje daar geleverd werd en een code om de automaat te openen. Vervolgens hebt u 5 dagen de tijd om het pakketje af te halen. Een ideale oplossing als thuislevering of levering op het werk niet lukt!

Extra korting

Om meer abonnees voor hun nieuwsbrieven te ronselen, geven webshops vaak een eenmalige korting als u zich inschrijft. Daarnaast bieden online shops ook dikwijls kortingen aan via hun sociale media zoals Facebook, Instagram en Twitter. Uw favoriete webshops volgen kan dus zijn vruchten afwerpen.

Tot slot, online shoppen kan voordelig voor uw portefeuille zijn. Maar let u er wel op dat u veilig online betaalt? Anders kunnen al die kortingen u zuur opbreken.