HomeSlim sparenGoedkoper op reis in de paasvakantie

Goedkoper op reis in de paasvakantie

Binnenkort staat de paasvakantie voor de deur. Plant u dan een reis? Lees hier hoe u geld kunt besparen.

 

Wachten wordt beloond

Hebt u nog geen reis geboekt? Wacht dan nog even. Dankzij lastminutereizen kunt u soms tot 50% korting krijgen. Let wel op: vaak gaat het om een beperkt aantal plaatsen en een beperkt aantal bestemmingen. Ideaal dus als u met een kleine groep wil reizen en u geen specifieke bestemmingsvoorkeur hebt.

Alternatieve slaapplaats

Logeert u normaal in een hotel? Probeer dan eens een alternatief uit. Zo is er couchsurfing, waarbij u bij mensen thuis slaapt. Minder avontuurlijk? Denk dan eens aan Airbnb of een jeugdherberg. Daar slaapt u voor een prikje.  Vaak heeft een hostel ook familiekamers waar u met uw gezin terecht kunt.

 

Onbekend is niet onbemind

Populaire bestemmingen zijn meestal duur. Probeer eens een minder bekende locatie. Zin om te gaan skiën met Pasen? Waarom niet in Bulgarije in plaats van Frankrijk of Oostenrijk? Minder toeristen, en dus meer plaats op de piste. En dat allemaal voor een lagere prijs!

Met het vliegtuig?

Bestemming en logies zijn geregeld, nu het vervoer nog. Gaat u met de auto? Weet dan dat tolwegen veel geld kosten. Kijk daarom uit naar tolvrije wegen. Misschien bent u wat langer onderweg, maar uw reis start bij het vertrek, niet? Iets verder weg en dus met het vliegtuig? Er zijn een aantal lowcostmaatschappijen waarmee u voor lage prijs naar uw bestemming vliegt. Hou wel in de gaten of u moet betalen voor uw bagage of niet. Als u reist met kinderen, hebt u vaak bagage mee, en dan kan de prijs wel oplopen.

Tijdens de paasvakantie?

Voor u uw reis boekt, vraag uzelf dan af of het wel nodig is om in de paasvakantie te vertrekken. Misschien kunt u wel een paar dagen daarvoor of daarna gaan? Op die manier reist u niet meer tijdens het hoogseizoen, en dat kan flink schelen in uw portemonnee. Toch tijdens de paasvakantie? Weet dan dat vliegtuigtickets in de week doorgaans goedkoper zijn dan in het weekend.

Veel reisplezier!