HomeSlim sparenGoedkope carnavalskledij: huren, maken of kopen

Goedkope carnavalskledij: huren, maken of kopen

Haal de toeters en bellen maar weer uit de kast. Of het nu voor u is of alleen voor de kinderen, carnaval is in aantocht en dat mag gevierd worden! En euh… Een kostuum huren, maken of kopen? Hou het lekker goedkoop met deze tips.

Carnavalskledij kan aardig wat geld kosten. Wilt u niet te veel uitgeven en toch uitbundig carnaval vieren? Maak uw pak dan zelf of ga op zoek naar een goedkoop alternatief.

Doe-het-zelf

Zelf een kostuum maken hoeft niet ingewikkeld te zijn. U kunt natuurlijk naald, draad en naaimachine boven halen en er uren werk in steken. Of u kunt er minder moeite en geld in steken en eerst eens in uw kleerkast kijken. U zult versteld staan hoeveel carnavalsoutfits u eruit haalt. We geven u een paar ideetjes die grappig en eenvoudig zijn. Voor u of uw kinderen.

Verkleed u als:

  • Omaatje: ga op zoek naar een lange rok die tot onder uw knieën komt. Trek vleeskleurige panty’s aan en ouderwetse schoenen met een dikke, lage hak. Kies voor een breed T-shirt met ronde hals en draag daarboven een gebreide cardigan. Vergeet zeker geen lange halsketting te dragen, uw haar op te steken met een broche en uw kaken rood te kleuren met wat poeder. Hebt u niets daarvan in huis? Ga dan eens langs bij uw grootmoeder en leen een paar kledingstukken. Extra grappig: draag een veel te grote bh en vul die met watten, washandjes, sokken of sinaasappels. Steek een kussen tussen uw rug en uw achterwerk, leun voorover en gebruik een wandelstok om u recht te houden. Succes verzekerd!
  • Landloper: draag een versleten broek met liefst veel gaten, een veel te grote, donkere jas met grote zakken en laarzen of afgetrapte schoenen. Trek de zakken van uw jas en broek naar buiten. Zet een oude pet of muts op en probeer waar mogelijk nog extra stukken te scheuren.
  • Stielman: hebt u een overal in huis? Perfect. Dan kunt u uzelf of uw kind in een stielman verkleden. Een schilder, metser, timmerman… Trek de overal aan, draag een pet en neem een attribuut mee van de stielman die u wilt zijn. Bent u een schilder, neem dan bijvoorbeeld een kwast en een verfpot mee.
  • Kat: kleed u volledig in het zwart of in het bruin. Draag onder uw trui eventueel een wit T-shirt of doe witte sokken aan. Een kat heeft soms ook een witte hals, buik en pootjes. Trek een lijntje met zwart oogpotlood net onder uw ogen en op uw ooglid. Teken met datzelfde potlood snorharen op uw wangen en kleur het puntje van uw neus zwart. Doe uw haren bijeen met een diadeem en kleef er twee zwarte kartonnen driehoekjes op voor de oren.
  • Ei: kleed u volledig in het wit en kleef op uw buik een oranje karton dat u rond hebt geknipt. U kunt het er natuurlijk ook op schilderen. Neem eventueel ook een paar eieren mee.
  • Miss België: draag een baljurk of een ander mooi kleed, panty’s en hoge hakken. Maak zelf een sjaal met ‘Miss België 2014’, schmink u mooi en laat uw haar los.

U kunt zelf nog zo veel meer personages bedenken. Het is een kwestie van creatief zijn. Ga desnoods even op zoek op internet. U vindt er vast uw geknipte outfit!

Niks in de kast?

Dan is een kostuum huren of kopen natuurlijk ook altijd een optie. Maar hoe geeft u niet te veel geld uit?

  • Snuister eens rond op tweedehandssites zoals eBay, Kapaza of 2dehands.be. U vindt er dikwijls mooie en goedkope kostuums die maar weinig gedragen zijn.
  • Vraag eens rond in uw vriendenkring, bij uw buren of collega’s of ze nog carnavalskledij hebben liggen. Mensen hebben dikwijls kostuums in huis zonder ze te gebruiken. Bovendien komt u zo makkelijker op ideeën.
  • Ga op zoek in tweedehandswinkels. Wilt u zeker zijn dat ze carnavalskledij in huis hebben? Bel dan even voordat u er naartoe trekt.

Veel succes!