HomeSlim sparenGoede voornemens voor het nieuwe schooljaar

Goede voornemens voor het nieuwe schooljaar

Een nieuw schooljaar, een nieuwe start. U zit nog vol energie van de voorbije vakantie. Dus hoog tijd voor enkele goede voornemens. De tips hieronder zorgen niet alleen voor inspiratie. U bespaart ook centen.

Beweeg meer

U hoeft niet ineens een marathon te lopen. Kleine beetjes hebben al een impact op uw gezondheid. Ga om boodschappen met de fiets. Of misschien kunt u bij mooi weer wel naar uw werk fietsen? U spaart meteen ook brandstofkosten voor de auto uit.

Wees zuiniger met elektriciteit

Ook hier maken kleine aanpassingen het verschil. Doe het licht uit als u een kamer verlaat. Draai alleen volle (vaat)wasmachines. En zet de thermostaat een graadje lager. Hebt u snel kou? Investeer in een dekentje om ’s avonds tv te kijken en steek enkele kaarsjes aan. Door de gezellige sfeer lijkt het meteen een paar graden warmer.

Zet elke week een klein bedrag opzij

Dat lukt prima met het wisselgeld dat u in uw broekzak of handtas hebt zitten. U mist dat geld niet en uw spaarpotje dikt mooi aan. Na een tijdje kunt u dat bedrag gebruiken om iets leuks voor uzelf te kopen. Alle beetjes helpen!

Maak zelf uw lunch

Zelfgemaakte boterhammen of salades zijn niet alleen veel gezonder. U kunt er ook eindeloos mee variëren. Verwerk bijvoorbeeld de restjes van de dag voordien. Zo kan een restje zalm in geen tijd omgetoverd worden tot een overheerlijke zalmsla. Nog enkele blaadjes sla en een paar kerstomaatjes en uw eigenbereide lunch is klaar. Vind hier meer recepten.

Winkel met een boodschappenlijstje

Een ideale basis daarvoor is een menu dat u een keer per week opstelt. Zo vermijdt u onnodige aankopen in de winkel. Extra tip: voorzie een paar snelle gerechten in het weekmenu. Als u eens weinig tijd hebt om te koken, tovert u zonder moeite een lekkere maaltijd op tafel. U bent dan ook minder geneigd om dure, ongezonde afhaalmaaltijden te bestellen.

Geef eens een zelfgemaakt cadeautje

Vrienden en familie hebben waarschijnlijk liever een cadeautje waar u zelf aan gewerkt hebt dan een duur cadeau. Weinig inspiratie om zelf iets te maken? Kijk eens op websites als eBay of Kapaza. Daar koopt u dikwijls originele geschenkjes voor een prikje.

Gebruik een huishoudboekje

Weet u soms niet meer waar al uw geld is gebleven? Dan is het huishoudboekje een goede oplossing. Daarin noteert u al uw inkomsten en uitgaven. Zo krijgt u snel een overzicht van uw financiën en ziet u waar u extra kunt besparen. Het lijkt ouderwets, maar het huishoudboekje is de laatste jaren aan een opmars bezig.

Veel succes!