HomeOndernemenGetrouwheidskaarten: hoe haalt u er het maximum uit?

Getrouwheidskaarten: hoe haalt u er het maximum uit?

U hebt ongetwijfeld, net als het merendeel van de Belgen, in uw portefeuille een heel aantal getrouwheidskaarten voor warenhuizen of kledingzaken zitten. Naar aanleiding van de Dag van de Klant op zaterdag 30 september geven we u graag een paar tips mee.

1. App brengt alle kaarten samen

U hebt het wellicht ook al voorgehad: net als u aan de kassa staat, vindt u uw getrouwheids- of klantenkaart niet. Sinds kort is daar een simpele oplossing voor: bewaar al uw kaarten op een handige app op uw smartphone. Daardoor is de kans heel wat kleiner dat u uw kaart kwijtraakt of vergeet. De meest bekende is myShopi, waarmee u ook handige boodschappenlijstjes kunt maken. Andere zijn Fidme, Joyn en Stocard. Joyn wordt vooral gebruikt door kleinere handelszaken die er dan extra voordelen voor aanbieden.

2. Extra punten voor e-mailadres

Heel wat winkels hebben er veel voor over om de gegevens en voorkeuren van hun klanten te verkrijgen, om zo meer gerichte acties te kunnen opzetten. Daarom geven ze vaak ook extra punten als u uw gegevens op de website aanvult of als u uw e-mailadres doorgeeft. Soms levert u dat tot enkele euro’s korting op.

3. Persoonlijke aanbiedingen

Bovendien kunt u door het geven van uw e-mailadres en persoonlijke voorkeuren vaak ook genieten van persoonlijke aanbiedingen. Zo krijgt u extra punten op producten die u dikwijls koopt of waarvan de winkel verwacht dat ze voor u interessant kunnen zijn. Soms krijgt u ook kortingen op bijvoorbeeld weekendjes weg, proeverijen of museumbezoeken. Kledingzaken nodigen u dan weer uit op vip-koopavonden waar u als eerste de collectie kunt bekijken, als eerste van de aanbiedingen kunt genieten of producten kunt testen. Sommige winkels bieden ook voordelen aan als u verjaart of pas bevallen bent.

4. Kortingen bij partners

Een voordeel waar u vaak niet aan denkt, zijn de kortingen die u met uw getrouwheidskaart ontvangt bij de partners van de winkels. Veel grootwarenhuizen hebben deals gesloten met externe partners, waar ook u uw voordeel uit kunt halen. Zo kunt u bijvoorbeeld profiteren van korting bij een auto- of skiverhuurbedrijf, krijgt u korting op abonnementen van tijdschriften of geniet u van lagere prijzen op vakantieverblijven. Of als u genoeg punten hebt, kunt u zelfs voor gratis geschenken sparen.

5. Punten sparen bij andere partners

Met de getrouwheidskaart van één supermarkt kunt u vaak ook op andere plaatsen extra punten sparen. Zo heeft Colruyt haar XTRA-kaart, één kaart waarmee u ook in acht andere Colruyt-ketels van kortingen kunt genieten. Daar komen later ook nog de tankstations van Dats24 en kledingketen Zeb bij. Met de Delhaize Plus-kaart spaart u dan weer punten bij externe partners als Q8, Tom&Co, Di en Planet Parfum.

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.