HomeSlim sparenGeniet van een moestuin zonder er een te hebben

Geniet van een moestuin zonder er een te hebben

Hoezo? Klinkt raar, maar is het niet. U hoeft zelf geen moestuin te hebben om van de voordelen ervan te genieten. We leggen uit hoe u dat doet.

Van een moestuin genieten zonder er een te hebben? Tegenwoordig is dat de nieuwe trend. Het is ecologisch, goed voor uw portemonnee en ook gegarandeerd fun. Het zit zo: sommige boeren stellen hun moestuin open voor buitenstaanders. Zij planten en zaaien de seizoensgroenten, kruiden en fruit en u kunt ze het hele jaar door gaan oogsten. U leert hoe u een moestuin moet onderhouden. En geniet daarbij ook van de vruchten van uw werk. Letterlijk. Hebt u geen zin om mee te helpen? Dan hoeft dat niet. Zo’n moestuin heet een ‘zelfoogstboerderij’ of ‘oogsttuin’. Leuk voor u en voor uw kinderen.

De voordelen van een zelfoogstboerderij

  • Ideaal als u geen tijd hebt om zelf een moestuin op te starten. Of als u tuin noch ruimte hebt.
  • Het is een ludieke activiteit. U kunt wanneer u wilt groenten en fruit gaan plukken. Met of zonder uw kinderen.
  • U leert bij over seizoensgroenten, hoe u een moestuin onderhoudt, welk fruit wanneer rijp is, hoe u aardbeien kweekt…
  • U geniet van biofruit en -groenten. U hoeft zich dus geen zorgen te maken over het gebruik van pesticiden. Puur natuur!

Inschrijven

Wilt u meedoen? Schrijf u dan in via de website of bij de boer zelf. Natuurlijk hangt daar ook wel een prijskaartje aan vast. Reken ongeveer op zo’n 70 cent per dag. Maar dat verdient u natuurlijk snel terug. Want denk maar eens aan de hoop fruit en groenten die u daarvoor in de plaats krijgt. En dan vergeten we nog de karrevracht plezier. Een aanrader!

Enkele voorbeelden

Hieronder geven we enkele websites waarop u zich kunt inschrijven of meer info vindt. Natuurlijk kunnen we ze niet allemaal vermelden. Vindt u hieronder geen zelfoogstboerderij in uw regio, aarzel dan niet om zelf eens te googelen. Niet alle boeren hebben een website, dus vraag het zeker na in uw gemeente.

Oogsttuin Eoster

Zelfoogstboerderij Bokkeslot

Zelfoogstboerderij Oogstgoed

Zelfoogstboerderij ’t Groen(t)e Hart

De Pluk en Snoeptuin Zelfoogstboerderij