Home[node:category:name]Geldafhalingen: wat is de wekelijkse limiet?

Geldafhalingen: wat is de wekelijkse limiet?

Hoeveel geld kan ik per week afhalen? (Marc)

De wet voorziet geen limieten voor geldafhalingen aan het loket of aan een bankautomaat. Elke bank is vrij om haar eigen limieten vast te leggen.

Dagelijkse en wekelijkse limieten

De meeste banken hebben twee limieten: een dagelijkse en een wekelijkse. De wekelijkse limiet stemt overeen met een periode van 7 dagen. Het gaat niet noodzakelijk om een week van maandag tot zondag bv. Met een bankkaart van Record Bank kunt u maximaal 600 euro per dag en 1.260 euro per week afhalen aan een geldautomaat. Bij andere banken kan dat meer of minder zijn. De limieten voor gelafhalingen aan het loket liggen meestal hoger. Bij de meeste banken kan de titularis van de rekening die limieten aanpassen.

Ook voor Visa

Ook voor uw Visa-kaart gelden er limieten. Met de meeste Belgische Visa-kaarten kunt u maximaal 620 euro – of de tegenwaarde ervan in een andere munt - in een periode van vier dagen afhalen. Opgelet: er geldt ook een maandelijkse uitgavenlimiet. Die mag u niet overschrijden, zelfs als u nog niet veel hebt afgehaald.

Beperkingen aan bepaalde geldautomaten

Bepaalde geldautomaten hebben hun eigen limieten. Die gelden per afhaling. U kunt dus verschillende keren na elkaar geld afhalen, zolang u de dagelijkse limiet van uw bank niet overschrijdt.

Stel uw vraagBekijk alle vragen