HomeSlim sparenGeld besparen tijdens het koken

Geld besparen tijdens het koken

Wist u dat u geld kunt besparen door seizoensgroenten te eten?

Doordat de keuze en het aanbod aan seizoensgroenten veel groter is dan bij andere groenten, is de prijs lager dan wanneer u dezelfde groenten koopt in een andere periode. Bovendien smaken seizoensproducten vaak beter, zijn ze rijker aan vitaminen en mineralen en belasten ze het milieu minder.

In oktober hebt u de keuze uit tientallen lekkere groenten die u geld doen besparen! Kies uit:
bloemkool, broccoli, prei, wortelen, witte kool, rode kool, courgettes.

Waarom begint u vandaag al niet te besparen tijdens het koken? We geven u een lekker herfstrecept ter inspiratie. Als u snel bent, kunt u nog naar de winkel voor de ingrediënten.

Gehaktschotel met groenten

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 400 g krieltjes
  • 400 g gehakt, gemengd
  • 200 g broccoli (roosjes)
  • 200 g bloemkool (roosjes)
  • 2 wortelen
  • 200 g erwten, diepvries
  • 1 ui
  • 3 eieren
  • 80 g emmentaler (geraspt)
  • 250 ml room
  • 1 el olie
  • 2 el peterselie (gehakt)
  • 1 teen knoflook
  • nootmuskaat
  • zout
  • peper, uit de molen
  1. Spoel de krieltjes, kook ze beetgaar, laat ze afkoelen en snij ze in plakjes. Giet het water niet weg.
  2. Spoel de broccoli en de bloemkool en blancheer de roosjes 3 à 4 minuten in het water dat u spaarde van de krieltjes. Voeg een beetje zout toe. Laat schrikken onder koud water en uitlekken.
  3. Schil de wortelen en snij ze in blokjes. Daarna gebruikt u het water nog een keer om de wortelen te blancheren.
  4. Verwarm de oven voor op 200° C.
  5. Pel en snipper de ui en de knoflook. Bak de snippers glazig in olie. Vermeng ze met het gehakt, 1 ei en de peterselie. Kruid met peper en zout. 
  6. Klop de resterende eieren los met de room en voeg er de helft van de kaas aan toe. Kruid met zout, peper en nootmuskaat. 
  7. Schep het gehakt in een ovenschaal en strijk het glad. Verdeel de erwten, broccoli, bloemkool en wortelen er in laagjes over. Dek af met plakjes aardappel en zet 15 minuten in de op 200° C voorverwarmde oven. 
  8. Giet er het roommengsel bij en strooi er de rest van de kaas over. Laat 15 à 20 minuten goudbruin worden. Garneer met wat extra peterselie. 

De restjes houdt u voor morgen. Zo hoeft u morgen niet te koken en bespaart u niet alleen op uw portemonnee maar ook op uw kostbare tijd.

Smakelijk!