HomeSlim sparenGeld besparen in de supermarkt

Geld besparen in de supermarkt

Eten en drinken zijn een basisbehoefte. Of u nu alleen bent of een gezin met 7 kinderen hebt, boodschappen doen hoort er hoe dan ook bij. Weet echter dat u de rekening aan de kassa zelf in de hand hebt. Met deze 10 tips betaalt u minder op het einde van uw winkelbezoek.

  1. Maak van tevoren een boodschappenlijstje

Stel voor dat u naar de winkel gaat een boodschappenlijstje op. Zo kunt u thuis nog checken of dat de rijst al op is of dat er misschien toch nog een voorraad is. U weet dat u zich aan de lijst kan houden en hoeft u niet te laten verleiden door producten die niet op de lijst staan.

  1. Zorg dat u niet met een hongerig gevoel gaat shoppen

Honger is de beste saus, zeker in de winkel. U doet veel meer impulsieve aankopen, want plots ziet alles er lekker uit!

  1. Laat uw kinderen thuis

Een kind dat met zielige oogjes en wat snoep in de hand naar u kijkt, is moeilijk om af te wijzen. Laat uw kind thuis en breng een kleine verrassing mee. Dan is uw kind gelukkig en u hebt minder geld uitgegeven.

  1. De goedkoopste producten staan meestal onderaan het rek

Alles op ooghoogte is duurder. Kijk even naar beneden!

  1. Gebruik een boodschappentas of caddy

Koop een caddy, tegenwoordig heb je die in heel leuke kleurtjes. Liever compacter? Gebruik de herbruikbare tassen die u koopt in de winkel.

  1. Controleer uw kasticket

Missen is menselijk. Controleer altijd of je kasticket klopt.

  1. Ga zaterdagnamiddag voor sluitingsuur naar de winkel

Veel bereide gerechten, kazen of vleessoorten moeten de deur uit voor zondag. Zaterdagnamiddag worden veel snelverkoopstickers aangebracht op al die producten. U kunt zo tientallen procenten besparen.

  1. Neem de producten achteraan het rek

Die hebben meestal een langere houdbaarheidsdatum.

  1. Koop groente en fruit op de markt

Als u de kans hebt, is het slimmer en economischer om al uw groente en fruit op de markt te kopen. De kwaliteit is meestal beter en de prijs een stuk lager!

  1. Controleer de prijs per eenheid

Vaak zijn grote verpakkingen iets goedkoper dan kleine verpakkingen. Zo is een fles cola van 2 liter goedkoper dan 4 flesjes cola van 50 cl. Maar let goed op: dit is niet altijd het geval. Controleer daarom steeds de prijs per eenheid. De winkel is wettelijk verplicht om deze te vermelden.