HomeSlim sparenGeen sinterklaasfeest zonder marsepein

Geen sinterklaasfeest zonder marsepein

Wist u dat marsepein maken supermakkelijk is? Bovendien is het spotgoedkoop. Met amper drie ingrediënten tovert u in een mum van tijd een pak lekkere marsepein tevoorschijn. Want geef toe, een sinterklaasfeest zonder marsepein zou nooit hetzelfde zijn. Maak hem zelf in 1-2-3, alleen of met de kinderen.

Ingrediënten

Dit zijn de drie ingrediënten die u nodig hebt.

  • 250 gram amandelpoeder
  • 250 gram bloemsuiker
  • 1 ei

Eventueel kunt u ook een beetje citroensap toevoegen.

Bereiding

Doe de bloemsuiker en de amandelpoeder in een kom. Breek het ei, scheid de eidooier van het eiwit en voeg het eiwit toe aan het mengsel. Het eigeel hebt u niet nodig.

Kneed de mix tot een goed samenhangend deeg. Voeg wat druppels citroensap toe als u het wilt. Dat zorgt voor een betere smaakbalans.

Dek de kom met marsepein af met plastic folie en laat het een half uurtje in de koelkast rusten. En klaar is kees!

Tip: meer of minder amandelpoeder

Marsepein maken is zo gemakkelijk dat u zelfs de verhoudingen kunt kiezen. Hebt u liever een sterke amandelsmaak? Voeg dan meer amandelpoeder dan suiker toe. Let wel, hoe meer amandelpoeder u gebruikt, hoe minder gemakkelijk u het deeg kunt boetseren.

Mmm… marsepein met chocolade

Eens de marsepein klaar is, kunt u er leuke dingen mee doen. En uw kinderen vinden het vast geweldig. Een paar ideeën:

  • Marsepeinen mannetjes: varkens, konijntjes, paddestoelen, sinterklaas,… u kunt ze allemaal boetseren. Gebruik wat kleurstof als u gekleurde figuurtjes wilt maken. Hebt u geen inspiratie? Surf eens rond op internet, u vindt er tal van ideeën.
  • Chocoladebollen: maak bolletjes van uw marsepein en smelt tegelijkertijd pure chocolade au bain marie. Is de chocolade gesmolten? Dompel de bolletjes dan in de chocoladesaus met een tangetje (bijvoorbeeld die van uw spaghetti) of op een lepel. Laat ze drogen op plastic folie of bakpapier. Plak er eventueel amandelschilfers op om ze mooier te maken of te variëren.
  • Balletjes met cacaopoeder: rol de marsepein tot balletjes en wentel ze in cacaopoeder. Pak ze in en geef ze als cadeautje als u ergens gaat eten. Succes verzekerd!