HomeSlim sparenGeef eens een origineel cadeau voor kerst

Geef eens een origineel cadeau voor kerst

Inspiratie nodig? Wij vonden een tiental leuke cadeautjes die de traditionele pakjes veruit overtreffen. Ons motto? Het moet origineel zijn en het mag niet veel kosten!

Origineel en goedkoop, probeer zulke kerstcadeaus maar te vinden. Makkelijk is het niet. Waarschijnlijk hebt u zich al suf gedacht. U wilt geen rommel geven, maar wat dan wel? Wij geven u enkele tips om eens anders dan anders te doen. En dat zonder te veel geld uit te geven.

10 originele kerstcadeaus

  1. Maak een tijdlijn

Al gehoord van ‘Hellomydear’? Het is een beetje vergelijkbaar met de tijdlijn op Facebook. U schrijft online een verhaal over de persoon (of het koppel) in kwestie. U vat alle sleutelmomenten van (een deel van) zijn leven samen en illustreert die met foto’s en tekst. Achteraf kunt u uw verhaal zelfs afdrukken als fotoboek. Neem zeker eens een kijkje op www.hellomydear.be. Kent u de persoon goed? Dan is dat echt een origineel cadeau.

  1. Schenk aan een goed doel

Hebt u geen idee wat te geven? Of wil uw feestganger niks? Toon dan uw goed hart: schenk geld aan een goed doel. Dat is nog eens iets nuttigs. U maakt uzelf blij, maar ook diegene aan wie u het cadeau geeft. En hij krijgt zo ook een goed gevoel. Vanaf 40 euro is uw gift meestal fiscaal aftrekbaar.

  1. Zelfgemaakte zeep

Zeep wordt al lang als traditioneel geschenk beschouwd. Maar wat als u die nu eens zelf maakt? Dat is pas verrassend. Het ‘wauw-effect’ zal zeker niet ontbreken. Moeilijk is het niet. Hier vindt u alles over zeep maken.

  1. Een gepersonaliseerde agenda

“Druk, druk, druk”, is meestal het antwoord als u iemand vraagt hoe het gaat. Iedereen heeft duidelijk een agenda nodig. Wat dacht u van een gepersonaliseerde agenda? Voorzie elke dag van een leuke boodschap of foto en uw ontvanger zal een heel jaar stralen. Koop dus een agenda in de winkel en leg uw lijm, schaar en pen klaar. Zoek leuke foto’s en quotes en ga aan de slag!

  1. Baardkerstballen

De trend van het moment? Dat zijn kerstballen voor in de baard. Moet u een cadeau kopen voor een man met een baard? Ideaal. Dit cadeau mag niet ontbreken. Op deze website koopt u ze.

  1. Touchscreen handschoenen

De smartphone en tablet zijn al zo ingeburgerd dat bedrijven er de gekste accessoires voor uitvinden. Zoals de touchscreen handschoenen. Wilt u uw handen warm houden, maar tegelijkertijd uw smartphone gebruiken in de kou? Met die handschoenen kan dat perfect. Leuk gadget om te geven, toch?

  1. Doe-het-zelfplanten

Ja, dat kunnen we natuurlijk ook gewoon zaden noemen. Laat de persoon die uw cadeau ontvangt zelf zijn bloemen of groenten planten. Dikwijls beginnen we er niet aan als we er niet toe worden aangezet. Volgend jaar krijgt de gelukkige lekker eigen tomaten of courgetten op zijn eigen terras en eet u gezellig mee.

  1. Beleg uw geld in een fonds

Wilt u wat u geeft nog waardevoller maken? Beleg dan in een fonds voor uw kerstvierder. Oké, u bent niet 100% zeker dat het zal stijgen in waarde. Kies daarom voor een ‘veilig’ fonds. Een fonds waarbij u weinig risico’s neemt. Het jaar daarop kunt u er opnieuw in beleggen. Op het einde van de rit wordt dat een mooie boterham. Een nuttig cadeau dus!

  1. Gepersonaliseerde champagneglazen

Drinken uit een champagneglas waar iets leuks op staat, maakt het net dat tikje specialer. Koop champagneglazen en laat ze graveren. Dat kunt u ook via deze website.

  1. Kraslotjes

Geef kraslotjes zoals ‘Win For Life’ of biljetjes van de Nationale Loterij. Spannend om te krijgen! U moet er niets voor doen en als u wint, bent u dubbel zo gelukkig. Doen!

Alvast succes met de zoektocht!