HomeSlim sparenEnkele ideeën voor originele huwelijkscadeaus

Enkele ideeën voor originele huwelijkscadeaus

Het is lente, de zomer is in aantocht en dus is de periode weer aangebroken waarin veel koppels in het huwelijksbootje stappen. Het is natuurlijk leuk om een trouwuitnodiging van familie of vrienden te ontvangen en altijd spannend om een bruiloft bij te wonen. Maar dat betekent dat u als gast ook weer een huwelijkscadeau moet voorzien.

Als u naar meerdere trouwfeesten in één seizoen moet, kan dat wel eens lastig worden voor uw portemonnee. We geven u graag enkele tips voor originele en charmante huwelijkscadeaus waarmee u toch wat geld kunt besparen. Bovendien zal een origineel geschenk minstens evenveel geapprecieerd worden door het bruidspaar en zelfs meer opvallen dan de dure cadeaus of items op de huwelijkslijst.

Bons voor romantische dates

Voorzie verschillende bons voor romantische dates of activiteiten, die het koppel gedurende een jaar kan gebruiken. Een paar ideetjes: bezoek aan een spa & wellness inclusief massage, cinema- of concerttickets, wijn proeven, samen kookles volgen, ... Zo bezorgt u het bruidspaar een jaar lang echte ‘quality time’ en mooie herinneringen.

Cadeaus voor op huwelijksreis

Vraag het koppel waar ze op huwelijksreis gaan en welk type reis het zal zijn. Stel dan een pakket samen van leuke producten die ze zeker kunnen gebruiken op hun vakantiebestemming. Vertrekken ze bv. naar een exotisch eiland? Maak dan een mandje waarin ze verschillende spullen voor een strandvakantie vinden: zonnecrème, bij elkaar passende badhanddoeken, een paar goede boeken,… Gaat het koppel een ‘road trip’ door Zuid-Europa doen? Voorzie dan een pakket met daarin een tankkaart, muzieklijst, landkaarten, lekkere snacks voor in de auto,… Het is simpel, maar ze zullen er zeker plezier aan beleven!

Gepersonaliseerde geschenken

Tegenwoordig kunt u allerlei spulletjes laten personaliseren, zodat een huwelijksgeschenk een echte persoonlijke touch krijgt. Wat dacht u bijvoorbeeld van champagneglazen met de namen of initialen van het bruidspaar? Andere leuke ideeën zijn: gepersonaliseerde badjassen, handdoeken, koffietassen, servies, ... De mogelijkheden zijn eindeloos om een uniek geschenk af te geven!

Wereldkaart om te krassen

Zijn de bruid en bruidegom echte reisliefhebbers? Op de kraskaart, die aan de muur gehangen kan worden, kunnen ze alle plekken in de wereld die ze al bezochten wegkrassen. Zo kan het koppel een mooi overzicht houden van alle reisbestemmingen waar ze samen geweest zijn en alvast beginnen te dromen over de volgende bestemming!

Bedrag storten op een spaarrekening

Sommige jonge koppels krijgen het liefst een geldbijdrage als ze trouwen. Ofwel is dat voor de huwelijksreis ofwel voor het bouwen of kopen van een huis of gewoon om te sparen voor hun toekomst. Als ze hun rekeningnummer op de uitnodiging vermelden als cadeautip, is er uiteraard niks mis mee om het cadeautje digitaal te storten. Zorg dan wel voor een extra kleine attentie om niet met lege handen op het feest toe te komen.