HomeSlim sparenEen paasfeest voor iedereen zonder in te boeten aan traditie

Een paasfeest voor iedereen zonder in te boeten aan traditie

Pasen betekent het einde van de vasten. Het is een moment van herbronning en vreugde. Maar hoe verzoent u een smulpartij met enige zuinigheid in dat feest van de verrijzenis?

Gelukkige kinderen, een mooi versierde tafel en een feestmaal zonder al te diep in uw portemonnee te tasten? Gebruik seizoensproducten en knutsel zelf uw paasdecoratie. En omdat tijd geld is, begint u er beter nu al aan met de hulp van de hele familie.

Een paasgeschenk in uw tuin?

Zet uw ramen open en bewonder de eerste bloemen. Laat uw kinderen sleutelbloemen en narcissen plukken. De prachtige geel- en groentinten van de lente fleuren uw huis op en geven kleur aan uw tafel. Kleine tip om er langer van te genieten: snijd twee centimeter van de stengel schuin af en zet de bloemen in lauw water met een halve koffielepel grof zout.

Voorbereidingen met de hele familie

Waarom naar de winkel gaan, als al uw gezinsleden kunnen helpen bij de voorbereidingen van Pasen? Maak er een gezellig moment van. Trek een namiddag uit om uw tafel te decoreren zoals in de boekjes en nog een namiddag om paaseieren te versieren. Als u schildertalent hebt, schilder er dan sierlijke krullen op. Anders plakt u er gewoon stickertjes op en doet u er een mooi strikje rond. Nog een tip: hou uw eierdoosjes bij. Tussen de kegeltjes zitten kleine uithollingen. Omgekeerd, uitgesneden, geëgaliseerd en geschilderd zijn dat prachtige klokjes. Bevestig er een ijzerdraadje met een mooi pareltje aan, doe er een haakje aan om ze op te hangen en klaar is kees!

Een prachtige paastafel voor minder dan 5 euro!

Voor een mooie paastafel hebt u alleen een paar A4-bladeren, klimop, takken, theelichtjes en wat touw nodig.

  • Drijfhout is heel trendy. Maar het is niet nodig om u daarvoor in de winkel te ruïneren. Zoek een paar takken in uw tuin of in het bos. Wrijf ze in met loodwitte boenwas en schuur ze op met schuurpapier om de nerven van het hout beter te laten uitkomen.
  • Rol de A4-bladeren op en maak ze vast met een stukje touw en wat klimop. Steek in een paar van die rolletjes een theelichtje. De andere dienen als vaasje voor uw bloemen uit het veld.
  • Maak op uw tafel een loper met de takken en klimop, theelichtjes en uw papieren vaasjes.

Gebruik seizoensproducten

Het aspergeseizoen is heel kort. Zet ze dus zeker op uw paasmenu. Een mooie combinatie van groen en wit met fijngehakt eigeel. Lamsvlees is een klassieker, maar geen must. Probeer eens een paaspastei met bladerdeeg en gehakt.

Goedkope chocolade?

Chocolade vindt u in alle smaken en voor alle prijzen. Maar de prijs is niet altijd een garantie voor de kwaliteit. Denk in termen van noden. De kinderen zijn blij met paaseieren in gewone melkchocolade. De echte liefhebbers zullen voor fijnere chocolade gaan. Vergelijk de prijs per kilo. En waarom niet eens zelf proberen om mendiants met studentenhaver te maken?

Laatste tip: chocolade kan ook gerecycleerd worden. Na Pasen smelt u de chocoladerestjes en maakt u er een heerlijke saus van voor rode vruchten of chocolademelk; of maakt u er kleine stukjes of chocoladekrullen van.