HomeMijn geld beherenEen origineel trouwfeest tegen een klein prijsje

Een origineel trouwfeest tegen een klein prijsje

Gaat u binnenkort trouwen? Van harte proficiat! Wilt u een origineel huwelijksfeest, dat iedereen zich zal herinneren, maar zonder u te ruïneren? Geen paniek. Dat kan perfect.

Bloemen, een bruidsjurk, een trouwpak, ringen, een zaal… Dat heeft allemaal zijn – meestal hoge - prijs! Nochtans kunt u trouwen zonder u te ruïneren. Het enige dat u nodig hebt, is een beetje creativiteit.

Verstuur uw uitnodigingen elektronisch

Wie genodigden zegt, zegt uitnodigingen. Al die trouwbrieven laten drukken betekent een hele hap uit uw budget. En als u nu eens met die traditie breekt? We zitten volop in het digitale tijdperk. Maak er dan ook gebruik van! Op sites zoals www.paperlesspost.com maakt u heel mooie elektronische uitnodigingen, zelfs met een virtuele enveloppe! Als u creatief bent, kunt u uw genodigden naar een eigen mini-website sturen waar ze foto’s, video’s, praktische info en een bevestigingsformulier vinden. Zonder al te veel achtergrondkennis kunt u gratis een kleine site aanmaken op WordPress.com of wix.com.

Een huwelijk in de zomer? Veel te banaal!

Informeer u over de prijzen voor u uw trouwdatum vastlegt. Vermijd de periodes waarin er veel getrouwd wordt (tussen mei en september) en geef de voorkeur aan een kalmere periode… In januari bv.? Trouwfoto’s in de sneeuw zijn subliem! U vindt niet alleen gemakkelijker een zaal, maar uw onderhandelingsmarge zal ook groter zijn.

Kleine tip: als u met een traiteur werkt, vraag dan prijs voor de zaal én het eten. Kies eerder voor een buffet dan de klassieke combinatie voorgerecht/hoofdgerecht/dessert, met als ‘final touch’ een pannenkoekenstand tijdens het dansfeest.

Geen zaal meer te vinden? Geen probleem! Ga op zoek naar een park of een grote tuin van een kennis en trouw buiten.

Do it yourself

Zin om zelf voor de decoratie, uw make-up en kapsel te zorgen? Neem eens een kijkje op tutorials voor wat creatieve ideeën. Pinterest loopt ervan over! Geen inspiratie? Hieronder een paar tips:

  • Versier de tafels met blaadjes en takjes die u met verf bespuit. Zo bespaart u heel wat geld op bloemen.
  • Koop uw bloemen op de vroegmarkt en maak uw boeketjes zelf met de hulp van enkele vrienden/vriendinnen. Plezier gegarandeerd en een stuk goedkoper!
  • Maak gebruik van vintagespullen voor een echt retrohuwelijk.
  • Organiseer knutselnamiddagen met uw vrienden om bij een glaasje wijn uw trouwdecoratie in elkaar te steken.
  • Hebt u een vriendin die goed kan schminken? Vraag haar dan dat ze het u leert!
  • Zit u op Instagram? Volg dan zeker aislesociety, loverly, bespokebride, monsieurplusmadame,… voor meer inspiratie.

Een dj? Niet noodzakelijk.

Het budget voor een dj is redelijk groot en niet echt noodzakelijk. Hebt u wat tijd? Stel dan zelf een playlist samen. Die kunt u vanaf het begin van de receptie laten afspelen. U kunt ook aan uw beste vriend, uw zus of uw neef vragen om zich met de playlist bezig te houden en bepaalde liedjes op het juiste moment op te zetten om de sfeer te verzekeren. Nog beter: uw vrienden met muzikale talenten zullen zeker blij zijn als ze een gratis concert voor u mogen improviseren!

De mooiste

Het is zeker niet nodig om voor uw trouwjurk een beroep te doen op de meest exclusieve couturier. Neem eens een kijkje op tweedehandssites. U vindt er ongetwijfeld prachtige trouwjurken, die per definitie maar één keer gedragen werden. Kijk ook eens op prêt-à-porter-sites. En twijfel er niet aan om uw jurk of sluier te personaliseren. Nog een keer: u vindt enorm veel ideeën op YouTube, Instagram of Pinterest! En het is helemaal niet nodig om aan uw familie of vriendinnen te vertellen waar u uw jurk gevonden hebt!

Nieuwsbrief

Schrijf je in op onze nieuwsbrief en ontvang tal van tips en informatie over sparen, lenen en beleggen.