HomeVoordelig lenenEen lening voor uw droomkeuken

Een lening voor uw droomkeuken

Kris Vervaet Hove

Een nieuwe badkamer of een mooie veranda installeren? Vaak zijn zulke ingrepen behoorlijk kostelijk. Om uw droom niet te lang uit te stellen, kunt u een lening aangaan. Net zoals Kris Vervaet uit Hove, die een gloednieuwe keuken in zijn woning liet plaatsen.

Een nieuwe badkamer of een mooie veranda installeren, uw oude stookketel vervangen door een energiezuinige warmtepomp of een tuinhuisje zetten zodat al uw gereedschap eindelijk een eigen plekje heeft. Voor veel mensen zijn het huis en de tuin een nooit-eindigend project waar altijd aan verbeterd kan worden. Vaak zijn die ingrepen en verbeteringen behoorlijk kostelijk. Om uw droom niet te lang te moeten uitstellen kunt u een lening aangaan. Zoals Kris Vervaet uit Hove, die een gloednieuwe keuken in zijn woning liet plaatsen.

Beurzen afschuimen

"De eigenlijke werken zijn begin maart van start gegaan en hebben geduurd tot eind mei", steekt hij van wal. "Op zich is dat vrij snel gegaan, maar met de voorbereidingen zijn mijn vrouw en ik wel bijna een jaar zoet geweest. Het was een periode van heel veel winkels afschuimen, beurzen bezoeken en offertes vergelijken. Zoals zo vaak als u bouwt: u weet wanneer u begint, u weet niet wanneer het eindigt." (lacht)

Leefkeuken

Het bouwproject van Kris omvatte meer dan alleen de installatie van een nieuwe keuken. Een laagbouw achteraan het huis, waar de bestaande keuken en een oude veranda waren ondergebracht, werd afgebroken en heropgebouwd tot een gloednieuwe, hypermoderne leefkeuken. "We hebben onder meer een buitenmuur moeten slopen, dus moesten we een beroep doen op een aannemer en architect", vertelt hij. "De oude keuken en de bestaande veranda hebben we gesloopt. Met die veranda hadden we toch al een hele tijd vochtproblemen. De beste oplossing bleek om ze gewoon neer te gooien."

Wederopname

Bij de familie Vervaet viel al snel de beslissing om voor het project een lening aan te gaan. "We hadden inderdaad kunnen kiezen om er voor te sparen, maar dan hadden we zeker een jaar of vijf moeten wachten om deze droom te realiseren", motiveert Kris zijn keuze. "En dat had ook betekend dat we er vijf jaar minder lang van zouden kunnen genieten. Nu heb ik gewoon een wederopname gedaan van mijn bestaand hypothecair krediet. Het rentetarief lag nog lager dan toen we de eerste keer gingen lenen. Als u een wederopname doet, doen de meeste banken dat zo. Ik kon bovendien een groot deel van de lening omzetten in een groene lening, bijvoorbeeld voor de muurisolatie en het dubbel glas. Dat was fiscaal dan weer een stuk voordeliger."

Genieten

Heel veel cijfer- of tabellenwerk heeft Kris dan ook niet gehad aan zijn avontuur. "Ik heb me hier en daar wel wat geïnformeerd, maar voor ons was het snel duidelijk dat dit de beste keuze was."

Ondertussen genieten Kris en zijn echtgenote al bijna een half jaar van hun nieuwe keuken. "Wij zijn er ongelooflijk tevreden van", vertelt hij. "Als ik het opnieuw zou doen, ging ik meteen weer met dezelfde mensen in zee. Ja, het was een vrij duur project, meer dan we eerst gedacht hadden, maar we genieten er elke dag met volle teugen van."