HomeSlim sparenEen driekoningentaart om van te smullen

Een driekoningentaart om van te smullen

Wie wordt koning(in) van de dag op 6 januari? Maak zelf een heerlijke driekoningentaart. Uw kinderen zijn er dol op.

6 januari is het driekoningenfeest. Volgens christelijke traditie herdenken we dan de drie Wijzen die uit het oosten kwamen om de kleine Jezus op te zoeken. En dat vieren we niet zonder taart. Maak ze zelf – lekker en goedkoop – , steek er een boon in en wie ze vindt wordt koning(in) van de dag!

Ingrediënten

 • 2 vellen bladerdeeg
 • 3 eieren
 • 125 gram fijne kristalsuiker
 • 125 gram amandelpoeder
 • 125 gram boter op kamertemperatuur
 • een snuifje zout
 • (amandelextract)
 • 1 porseleinen beeldje of een boon
 • 1 (zelfgemaakte) kroon

Klaar? Start!

Een driekoningentaart maken duurt niet zo lang. Reken tussen de 40 en 60 minuten en uw taart is gebakken. Zo gaat u te werk:

 1. Verwarm de oven op 180°C.
 2. Doe de suiker en de boter in een kom. Roer ze met een vork tot een smeuïge massa.
 3. Breek 2 eieren in een schaal en klop ze met een vork of mixer los. Doe ze bij de suiker en de boter.
 4. Voeg het amandelpoeder toe aan het mengsel samen met een snuifje zout. Parfumeer eventueel naar smaak met enkele druppels amandelextract. Roer alles glad tot een mooi samenhangend geheel.
 5. Leg 1 vel bladerdeeg in de bakvorm en prik er met een vork gaatjes in. Verdeel de crème die je net gemaakt hebt over het bladerdeeg. Vergeet niet uw porseleinen beeldje erin te steken. Bestrijk 1,5 cm van de rand van het bladerdeeg langs de binnenkant met water om de uiteinden te laten kleven.
 6. Dek de bakvorm en het mengsel af met het andere vel. Druk de randen van de bladerdeegvellen tegen elkaar aan om alles goed af te sluiten. Maak in het midden van de taart een gaatje voor de stoom.
 7. Klop het laatste ei los, doe er een eetlepel water bij en bestrijk het bladerdeeg met het goedje. Daarmee geeft u het deeg een mooie goudbruine kleur.
 8. Bak uw taart 25 minuten in de oven.

Ziezo! De taart is klaar.

Wie wordt koning(in)?

De traditie zegt dat diegene die de boon of het porseleinen beeldje vindt, voor één dag koning(in) is. En daar hoort natuurlijk een kroon bij.

In plaats van er een te kopen, kunt u ze gemakkelijk zelf maken. Teken de kroon op hard papier en kleur ze naar wens. Of koop een gouden vel, knip uw kroon uit en kleef de uiteinden aan elkaar.

Versier uw taart met uw kroon voor het serveren. Smakelijk! En… succes.