HomeVoordelig lenenEen bijkomende lening als ik mijn renovatiebudget overschrijd?

Een bijkomende lening als ik mijn renovatiebudget overschrijd?

Ik wil mijn woning renoveren. Maar veel vrienden hebben dat al gedaan en hun budget dekte meestal de kosten niet. Hoe kan ik mijn budget beter berekenen en eventuele meerkosten financieren? (Frederic, 39 jaar, Oudergem)

Als u uw huis wilt renoveren, moet u eerst en vooral een juiste kostenraming maken. Daarvoor kunt u zich baseren op offertes van verschillende aannemers. Maar let altijd goed op. Lees zeker onze tips voor het opstellen van een zo realistisch mogelijk budget.

Welke lening voor uw renovatiewerken?

Het budget is maar één element van de puzzel. U moet ook nagaan of u over de nodige middelen beschikt om die werken te financieren. Moet u alles of slechts een gedeelte lenen? Van bij het begin moet u de financiering onder de loep nemen. Neem contact op met uw kredietspecialist en bekijk samen de oplossingen die het beste bij uw situatie passen.

Hou van bij de start rekening met onvoorziene kosten

Zelfs als u de nodige voorzorgen neemt, kan het toch nog dat u uw budget overschrijdt. Het is dus belangrijk dat u een zekere marge voorziet. Als u uw renovatielening aanvraagt, kunt u bv. minder eigen middelen inbrengen en iets meer lenen. Zo beschikt u over wat reserve in geval van nood.

Een extra lening voor bijkomende kosten?

Geen paniek als u toch niet over voldoende middelen beschikt. U kunt altijd een bijkomende lening afsluiten. Of u zo’n krediet krijgt, hangt natuurlijk af van uw terugbetalingscapaciteiten. Alles wordt dus bepaald door uw individuele situatie en de waarde van uw woning. Vandaar het belang om alle scenario’s met uw kredietspecialist te bekijken voor u erin vliegt.

Stel uw vraagBekijk alle vragen