HomeSlim sparenEen aprilvis op uw bord?

Een aprilvis op uw bord?

Een telefoongrap, een onwaarschijnlijk nieuwsfeit, een verdachte grap… Op 1 april probeert iedereen u erin te laten lopen. Maar om dat te verteren, is er niets zo goed als een heerlijk lentegerecht!

Geniet samen met uw vrienden van een verrukkelijk visgerecht. Hierna vindt u een zalig lenterecept dat de smaakpapillen van uw gasten zal strelen. Bovendien kost het u niet veel tijd: amper 25 minuten voor de voorbereiding en 15 minuten baktijd.

Baarsfilets met rabarber

Ingrediënten voor 6 personen

  • 3 filets van Europese baars
  • 500 g jonge rabarberstengels
  • 3 kleine uien
  • 35 g boter
  • Olijfolie
  • Citroensap
  • 1 snufje poedersuiker
  • Bieslook, zout, peper uit de molen

Bereiding

Snipper de uien fijn. Schil de rabarber en snij de stengels in dunne schijfjes.

Smelt 10 gram boter in een kookpot. Voeg de rabarber toe met een beetje suiker. Doe het deksel op de kookpot en laat het ongeveer 7 minuten stoven op een zacht vuurtje.

Leg de baarsfilets in een grote ovenschotel, die u eerst ingesmeerd hebt met boter. Verdeel de versnipperde ui en de gestoofde rabarber rond de vis. Breng op smaak met peper en zout. Giet een scheutje olijfolie over de filets. Voeg een half glas water toe voor u de schotel afdekt met bakpapier. 

Plaats de schotel in een voorverwarmde oven op 200° C en laat gedurende 8 minuten bakken – thermostaat 6-7.

Voor de saus

Recupereer het bakvocht en breng het aan de kook.

Neem het van het vuur en voeg 25 gram boter toe. Klop het geheel goed op en voeg daarna het citroensap toe.

Voor de schikking

Giet de saus over de baarsfilets. Voeg wat bieslooksnippers toe voor meer kleur. En het is klaar!

Die heerlijke lichte bereiding past ook bij andere vissen zoals snoekbaars, houting en meivis.