HomeSlim sparenEen abonnement om geld te besparen?

Een abonnement om geld te besparen?

Inderdaad, een abonnement kan uw portemonnee flink ten goede komen. Maar hoe?

Wilt u geld besparen? Dan zijn er tal van mogelijkheden. Elke week geven we u enkele bespaartips. Maar over abonnementen hebben we het nog niet gehad. Goed om daar ook eens even bij stil te staan.

Een abonnement om uw uitgaven te verlagen

Stel uzelf de vraag: “Ga ik dikwijls naar dezelfde plek? Of doe ik geregeld dezelfde uitstap?” Soms valt het u niet eens op. Gaat u bijvoorbeeld meer dan twee keer per maand naar de cinema, dan is het al interessant om een abonnement te nemen. Een ticket kost bijna 10 euro, terwijl u voor een abonnement 18,90 euro per maand betaalt bij UGC. Elke cinema biedt andere formules aan: Utopolis stelt 10-beurtenkaarten voor 65 euro voor en Kinepolis biedt een 100 Days Card aan voor 80,50 euro. Aan u dus om uit te zoeken wat voor u het interessantst is.

Natuurlijk bestaan er nog heel wat andere abonnementen. Een lijstje:

 • Openbaar vervoer: neemt u dikwijls het openbaar vervoer? Overweeg dan zeker een abonnement op tram, bus of trein. Of neemt u veel meer de auto? Misschien is dit het moment om af te toetsen of een abonnement op het openbaar vervoer niet voordeliger is. Zet de kosten op een rijtje, hou rekening met tijdwinst en vergelijk.
 • Series: bent u een grote fan van series? En loopt u regelmatig naar de winkel om dvd’s te kopen? Dan is een abonnement zeker iets voor u. Netflix bijvoorbeeld is zo’n aanbieder. U betaalt er tussen 7 en 10 euro per maand voor.
 • Dierenpark: voor een uitstap naar de zoo of Pairi Daiza betaalt u makkelijk 20 euro. Hebt u kinderen of gaat u sowieso verschillende keren per jaar? Aanvragen dat abonnement!
 • Bibliotheek: boekenwurmen verslinden boeken in een mum van tijd. Een duur zaakje als u telkens uw boeken koopt. Een bib-abonnement is heel goedkoop. U vindt er ook cd’s of kranten.
 • Tijdschriften: uw favoriete tijdschrift lezen is heel ontspannend. Maar koopt u er regelmatig, dan loopt het kostenplaatje snel op. Misschien is een abonnement een goed idee voor u. Dikwijls krijgt u een fikse korting. In dat geval is dat nog interessanter.
 • Muziek: vroeger spaarden we allemaal lang om een cd te kopen. Nu zijn de prijzen nog altijd behoorlijk hoog. Denk eens aan een muziekabonnement. Spotify bijvoorbeeld. U betaalt 9,99 euro per maand om non-stop muziek te beluisteren. En het is nog helemaal legaal ook.
 • Musea: de meeste musea zijn betalend. Doet u graag een vleugje cultuur op? Dan kan een museumabonnement wel van pas komen. Ook leuk om aan iemand cadeau te doen.
 • Pretpark: naar een pretpark gaan doet u niet elke dag, maar wel soms genoeg om er een abonnement voor te nemen. Denk maar aan Plopsaland of Walibi. Reken uit hoeveel het u per uitstap kost en hoeveel u zou besparen met een abonnement. Wie weet gaat u ook meer als u er eentje hebt?
 • Krant: tegenwoordig kunt u voor nieuws terecht op het internet, maar velen kopen nog graag een papieren krant. U ook? Dan is een abonnement zeker een interessante optie. Gewoonlijk krijgt u er ook gratis een online abonnement bovenop.
 • Sport: zet u zich aan het sporten, dan is een abonnement een goede formule. Want meestal blijft het niet bij één sessie. Wilt u bijvoorbeeld badmintonnen, hockeyen of sporten in een fitnesscentrum, dan is dat doorgaans ook een must.
 • Parking: parkeert u zich dikwijls in dezelfde parking (of dezelfde keten)? Dan is een abonnement het overwegen waard. U krijgt bij elke parkeerbeurt een mooie korting.