HomeMijn geld beherenDe voordelen van uw vakantie vroeg boeken

De voordelen van uw vakantie vroeg boeken

Kijkt u ook al uit naar de zomer van 2017? Broedt u stiekem al op plannen om die periode te vullen? Dan is uw vakantie nu al boeken verre van een slecht idee. U en uw budget kunnen er alleen maar wel bij varen.

Vroeg boeken of niet, dat is vaak de grote vraag. Toch is die relatief eenvoudig te beantwoorden. Weet u al waar u naartoe wilt? Of bent u met een relatief grote groep? Boek dan vroeg. U haalt er alleen maar voordelen uit, voor uzelf én uw budget.

De voordelen voor uw budget

  • Prijskortingen: touroperators, hotels en vliegtuigmaatschappijen weten liefst zo snel mogelijk hoe hun zomer er zal uitzien. Daarom zwaaien ze in het begin van het jaar met mooie kortingen. Snel zijn is de boodschap! Het spel van vraag en aanbod kan ervoor zorgen dat de prijzen snel de hoogte in schieten. Bepaalde touroperators zullen u in beperkte mate wel prijsgaranties kunnen en willen geven. Lees daarbij goed de voorwaarden, zodat u niet voor verrassingen komt te staan.
  • Kinderkortingen: kinderen kunnen doorgaans mee op reis tegen een lagere prijs dan hun ouders. Bij vroeg boeken kunnen ze zelfs gratis of bijna gratis mee, afhankelijk van de aanbieder. Vooral voor grotere families heeft dat een heel aangenaam effect op het budget. Zeker checken dus!
  • Gratis voordelen: om u aan te moedigen voor hen te kiezen, zwaaien heel wat aanbieders met gratis voordelen. De ene biedt gratis vervoer van en naar de luchthaven aan. De andere vraagt geen toeslag op uw bagage. Of vervoert uw surfboard of duikuitrusting gratis. Nog een ander biedt u gratis fietsen of een huurauto aan eens u op uw bestemming bent. Probeer zo veel mogelijk voordelen te combineren, uw budget zal uw dankbaar zijn.

De voordelen voor uzelf

  • Keuze te over: hebt u uw zinnen gezet op een specifiek hotel in een bepaalde stad? Een favoriet vakantiehuisje op het platteland? Hoe vroeger u boekt, hoe groter de kans dat u erin slaagt de vakantie te beleven die u voor ogen hebt.
  • Minder stress: wachten met boeken of uitstellen tot het laatste moment, brengt een zekere vorm van stress met zich mee. En is stress niet precies wat u wilt ontlopen door op vakantie te gaan? Hou de stress zo beperkt mogelijk door vroeg te boeken.
  • Begin al te plannen: eens vastligt waar u naartoe trekt, kan het leuke gedeelte beginnen. Informatie opzoeken, uitstapjes plannen, reisgidsen uitpluizen: een goede voorbereiding is het halve werk. Zodra u uit het vliegtuig/de auto/de trein stapt, weet u meteen wat gedaan en kunt u sneller beginnen ontspannen.

Zoals altijd geldt: kijken, vergelijken en alles goed doorlezen voor u een definitieve beslissing neemt. Zo komt u niet voor verrassingen te staan en kunt u met een gerust gemoed vooruitkijken naar de zomer. Denkt u toch aan een lastminute? Lees dan zeker even in ons artikel de verschillen met vroeg boeken. Veel plezier!