HomeSlim sparenDe mooiste parken

De mooiste parken

Het is weer zomer en dan is het heerlijk om buiten te zijn. Parken zijn dé ideale plek om even op adem te komen en te ontsnappen aan de stadsdrukte.

Parken zijn onmisbaar in elke stad en bieden ontspanningsmogelijkheden voor iedereen. U kunt er kuieren tussen het groen, in alle rust een boek lezen, kijken naar uw spelende kinderen, sporten of genieten van een overheerlijke picknick. Als u deze zomer op uitstap gaat naar een andere stad, waarom dan niet eens een park bezoeken? We geven u graag enkele tips per regio.

Antwerpen

Nachtegalenpark

Het Nachtegalenpark is een verzamelnaam voor de aan elkaar grenzende parken Vogelzang, Den Brandt en Middelheim. Het gebied is 90 hectare groot en elk park heeft zijn eigen troeven. Zo staat Park Middelheim bekend als het Openluchtmuseum voor Beeldhouwkunst van Antwerpen. Park Vogelzang is vooral een familiepark, waar de kinderen zich kunnen uitleven in de speeltuin of het kleine dierenpark. Den Brandt is dan weer vooral bekend om zijn historische kasteel en prachtige thematuinen. Het jaarlijkse Jazz Middelheim wordt tegenwoordig in het deelpark Den Brandt achter het kasteel georganiseerd. Meer info over het Nachtegalenpark vindt u via deze link.

Rivierenhof

Met een oppervlakte van 130 hectare is het Rivierenhof in Antwerpen ideaal voor alle sportliefhebbers. Wandelaars, fietsers en joggers zijn er in hun nopjes. Tijdens de zomermaanden vinden er zelfs muziek- en theatervoorstellingen plaats in het unieke Openluchttheater. Lees hier snel meer info.

Oost-Vlaanderen

Citadelpark

Dit park is het grootste en bekendste park van de Gentse binnenstad. Buurtbewoners komen hier graag even tot rust. Door zijn ligging tussen het station en het stadscentrum zijn er in het park altijd studenten en toeristen te vinden. Het is een bijzonder park met een heuvelachtig landschap, slingerende paden en veel pittoreske hoekjes. Het Citadelpark bezit ook een heel speciale collectie van oude en zeldzame bomen. Om die reden werd het park ook een beschermd landschap. Wenst u graag meer info? Neem dan een kijkje op deze website.

Keizerpark

Het Keizerpark in Ledeberg, een deelgemeente van Gent, is een modern park en heeft als nieuwe ‘place to be’ heel wat te bieden. Er is een speelterrein voor de allerkleinsten, een skatezone, een basketbalveld en ook boten en vissers vinden er een plek aan de oevers van de Schelde. Het Keizerpark is bovendien een belangrijk knooppunt voor wandelaars en fietsers geworden. Geen zin om te sporten? U kunt er ook heerlijk barbecueën en picknicken. Meer info via deze link.

West-Vlaanderen

Minnewaterpark

Het bekende Minnewaterpark ligt in het zuiden van Brugge aan het Minnewater, dicht bij het begijnhof, en het is zeker een bezoekje waard. Dankzij het neogotische kasteel met zijn prachtige terras aan het water is het park een bijzonder romantische plek. In de zomer worden er geregeld evenementen georganiseerd, zoals het Cactusfestival en Feest In ‘t Park. Meer info over het Minnewaterpark vindt u hier.

Limburg

Natuurdomein Kiewit

Dit openbaar natuurdomein van 130 hectare vormt voor de inwoners van Hasselt en omgeving een heerlijke groene uitlaatklep. U kunt er onder andere genieten van de natuur, wandelen, fietsen en met de kinderen een bezoekje brengen aan de Kinderboerderij. Kijk hier voor meer info.

Vlaams-Brabant

Provinciedomein Kessel-Lo

Het provinciedomein in Kessel-Lo, dicht bij Leuven, heeft voor ieder wat wils. Kinderen zijn er dol op de verschillende speeltuinen, de dierenweide, het verkeerspark en de waterfietsen. Ook sporters komen hier aan hun trekken want er is ruimte voor tennis, rolschaatsen, skaten, minigolf en voetbal. Er is bovendien ook een wandelpad naar de voormalige Abdij van Vlierbeek en natuurliefhebbers kunnen er terecht voor een wandeling langs het natuurreservaat Lovenarenbroek. U komt er meer over te weten via deze link.

Park van Tervuren

Het park van Tervuren is met zijn 207 hectare een groene oase van rust en een verademing na een dag in de drukke stadskern van Brussel. U kunt hier genieten van een wandeling langs de historische monumenten en de elegante Franse tuinen, vijvers en bloemperken. Vergeet ook zeker niet een bezoek te brengen aan het bekende Midden-Afrikamuseum. U vindt er hier meer info over.

Brussel

Warandepark

Dit park in het centrum van Brussel is veel meer dan gewoon een stadspark. U vindt er tal van bezienswaardigheden zoals fonteinen, standbeelden en kiosken. Vanuit het park kijkt u uit op het Justitiepaleis en het Koninklijk paleis. In het Warandepark vinden ook heel wat van de grootste evenementen van de hoofdstad plaats. Meer info over de parken in Brussel vindt u via deze link.

Waals-Brabant

Kasteel van Terhulpen op het domein van Solvay

Dit domein bestaat uit prachtige natuur, een Engelse tuin en het prestigieuze kasteel van Terhulpen dat vaak verhuurd wordt voor recepties en bedrijfsevenementen. Er zijn ook verschillende meren met watervogels, en bij zonnig weer zitten de grasvelden vol picknickende mensen. Een echte aanrader als wandel- en ontspanningsgebied! Bekijk deze site voor meer info.

Henegouwen

Parc du Waux-Hall

Net buiten het centrum van Mons ligt het Parc du Waux-Hall. Het biedt tal van ontspanningsmogelijkheden en het is een heerlijke plek om er enkele uren door te brengen met het hele gezin. Dankzij de vele beeldhouwwerken uit 19de en de 20ste eeuw straalt het een romantische sfeer uit. Zie hier voor meer info.

Luik

Parc d’Avroy

Dit landschapspark in het centrum van de stad Luik is ruim 5 hectare groot en herbergt enkele interessante monumenten en standbeelden. Sla bij uw verkenning van de stad deze groene oase van rust zeker niet over. U vindt er hier meer info over.

Namen

Parc Louise-Marie

Het Louise-Mariepark ligt dicht bij het centrum van Namen en is 3 hectare groot. Kenmerkend voor dit park zijn de kronkelende paden, de kunstmatige rotsen en de kunstgrot. Het park is aangelegd bovenop de oude schachten van de vestigingsmuren van de stad. Voor de kinderen is er ook een grote speeltuin. Lees hier meer over het Louise-Mariepark.

Provinciaal domein van Chevetogne

Dit provinciaal domein ligt tussen Rochefort en Ciney en biedt tal van ontspanningsmogelijkheden. Het is uitgestrekt over 550 hectare prachtig landschap en u vindt er ontelbaar veel mooie en gezellige plekjes, wandelpaden door bossen en tuinen, sportvelden en speelterreinen. Ideaal om wat tijd te spenderen met het hele gezin. Neem zeker een kijkje op deze site.