HomeSlim sparenBuitenspelen in de zomer

Buitenspelen in de zomer

Joepie! Het is volop zomervakantie én het is mooi weer! Jij bent gelukkig ook met vakantie en dus heb je tijd om met je kinderen te spelen. Maar hoe hou je ze bezig? We geven je alvast enkele ideetjes voor activiteiten buiten, voor een fantastische zomer met je kinderen.

Eerst en vooral: bescherm je kinderen tegen de zon. Je kunt van die tips zelfs een spelletje maken. Maar denk erom: je bent zelf het beste voorbeeld!

Schattenjacht

Verzamel eerst alle essentiële beschermingsmiddelen tegen de zon:

  • Een pet
  • Zonnecrème
  • Zonnebril (kies voor een échte zonnebril met UV-bescherming)
  • Frisse dranken
  • Een verstuiver
  • Enz.

Verstop dan al die voorwerpen op verschillende plekken in en rond je woning. Neem een blad papier, teken er ruwweg enkele herkenningspunten op (de keuken, een boom …) en schrijf ernaast hoeveel passen ze moeten nemen tot aan het ‘kruis’, de plek waar de schat ligt. Verbrand vervolgens de zijranden van de kaart zodat die er als perkament uitziet. Verzin nu een verhaal over de ontdekking van de ‘schatkaart’ en vertrek op schattenjacht!

Verkleed en schmink je kinderen in échte piraten of avonturiers, zo wordt het nóg leuker. Veel plezier!

Mission: Impossible

Maak een gigantisch spinnenweb door een bolletje wol uit te rollen langs verschillende voorwerpen in de tuin. Nu kan het spel beginnen: een dief heeft alle tussendoortjes verstopt. Gelukkig weten we waar. De kinderen gaan ze terughalen, maar moeten ervoor zorgen dat het alarm niet afgaat.

Een activiteit die je kinderen laat bewegen en hun behendigheid test om zo hun tussendoortje te verkrijgen.

Extraatje: dompel de wol onder in verf van verschillende kleuren. Laat je kinderen een oud wit T-shirt aantrekken. De verf gaat af op het T-shirt zodra ze een draad aanraken.

Wildwaterbaan

Heb je zin om je op een leuke manier af te koelen? Neem enkele vuilniszakken. Knip ze open om ze zo groot mogelijk te maken en plak ze in de lengterichting aan elkaar met plakband. Giet er zeep of wasmiddel op en spuit alles nat. Ziezo, de rodelbaan is klaar. Nu moeten je kinderen alleen nog een aanloop nemen en op hun buik erover glijden.

Als er meerdere kinderen zijn, organiseer dan een wedstrijdje: om ter verst glijden.

Je vindt nog tal van andere spelideeën op het internet. Maar denk erom: ook met een spons, wat touw of een ‘vreemde’ afdruk in de tuin kun je hun nieuwsgierigheid opwekken.