HomeSlim sparenBudgetvriendelijke vakantie boeken?

Budgetvriendelijke vakantie boeken?

Een vakantie of citytrip kunt u best goed voorbereiden. De eerste stap is gezet, de locatie gekozen? U bespaart heel wat als u bij de boeking een beetje tijd neemt om op zoek te gaan naar de beste prijs.

Vakantie boeken op eigen houtje of via touroperator?

Grote touroperators geven mooie folders uit en beschikken over veel diensten die het u op reis makkelijker maken. Zo kunt u bv. een beroep doen op een plaatselijke medewerker.

Dat is uiteraard niet gratis. Het loont de moeite om na te gaan of het hotel van uw keuze goedkoper is als u er rechtstreeks boekt.

Een belangrijke kanttekening daarbij is dat de touroperators meestal dezelfde prijs aanbieden als het hotel zelf. De besparing zit hem in de diensten van de touroperator, zoals plaatselijke uitstappen of activiteiten.

Vroeg boeken

Besparen op een vakantie kan op verschillende manieren. Als u lang van tevoren boekt, soms tot een half jaar voor vertrek, krijgt u bij sommige reisoperatoren een korting.

Reisorganisatoren kunnen moeilijk inschatten hoeveel vakanties ze het komende seizoen zullen verkopen. Daarom lokken ze de eerste klanten van het nieuwe seizoen graag met kortingen die soms flink kunnen oplopen.

Zo krijgen ‘vroegboekers’ bv. een korting van 20% op een reis of gratis luchthavenvervoer. De korting kan ook in de vorm van ‘twee nachten voor de prijs van één’ worden gepresenteerd.

Het grote voordeel van vroegboekkortingen zijn de keuzemogelijkheden. Zo vroeg in het seizoen is er nog de grootste keuze aan bestemmingen en kunt u kiezen uit een ruim aanbod, mét een mooie korting.

Goedkope lastminutes

Een iets avontuurlijkere manier om korting te krijgen op een vakantie is wachten tot het laatste moment om te boeken. Op het einde van het seizoen doen de reisorganisaties de vakanties, die ze nog niet verkocht hebben, voor een lagere prijs van de hand.

Het nadeel aan lastminutes is dat het aanbod veel kleiner is. Maar als u niet te kieskeurig bent wat hotel of reisdatum betreft, kunt u met lastminutes wél een mooi voordeel doen.

Hotelkamer boeken met korting

Grote ketens bieden hotelkamers soms aan lagere prijzen aan in periodes waarvan ze weten dat het minder druk wordt.

Op Trivago kunt u de resultaten van 159 boekingssites met elkaar vergelijken. Geef de locatie van uw keuze in, vink de datum aan en vergelijk de prijzen van hotelkamers. Agoda zoekt voor u dan weer de hoteldeals van de dag.

Ook via groepsaankopen is het soms mogelijk om kortingen te krijgen op reizen. Aan die deals zijn meestal voorwaarden verbonden en u hebt minder keuzemogelijkheden wat kamer of comfort betreft. Het loont wel de moeite om de mogelijkheden na te gaan die via die websites worden aangeboden en de prijzen te vergelijken.

Bent u echter een vakantieganger die de charme opzoekt, hou dan de website van het hotel van uw keuze in de gaten en kijk uit naar promoties. Kleine charmehotels vindt u namelijk niet makkelijk terug tussen het aanbod van zogenaamde vakantiedeals.