HomeSlim sparenBudgetvriendelijke lentegroenten om het winterleed te vergeten…

Budgetvriendelijke lentegroenten om het winterleed te vergeten…

De lange koude winter van 2013 zal ons nog lang heugen. Reden te meer om de koude te vergeten met zonnige recepten die bovendien goed zijn voor uw portemonnee! Ga met seizoensgroenten aan de slag en breng de lente in uw bord.

Asperges

In de lente kunt u genieten van witte of groene asperges. Buiten het seizoen zijn asperges zo goed als onbetaalbaar.

Witte asperges worden in onze contreien geteeld. De aspergeplant wordt jong geoogst en het zijn de scheuten die uiteindelijk op uw bord belanden. Asperges smaken op hun best met wat ei en een royale portie botersaus. Om duimen en vingers bij af te likken…

Bloemkool

Omdat bloemkool doorgaans met witte saus, aardappelen en worst wordt geserveerd, gaat deze groente door voor winterkost… terwijl ze in de lente wordt geteeld! Wist u dat u van de groene bladeren een smakelijke bouillon kunt maken? Voeg wat ui toe aan de fijngesneden blaadjes, even aanstoven en laten koken. Giet daarna af en u hebt een heerlijke bouillon als basis voor andere recepten!

Raap(jes)

Ronde rapen of knolrapen barsten van de vitamine C en zijn in de lente op hun best. Kook de in blokjes gesneden raapjes in melk, kruid af met peper en zout. Kook aardappelen, giet ze af en meng ze met de raapjes en de melk. Even pletten met een pureestamper en u serveert een dampende schotel vol vitaminen.

Popeye achterna met spinazie

In de lente en het najaar is deze groente makkelijker te telen en in grotere hoeveelheden verkrijgbaar waardoor de prijs daalt. Spinazie smaakt goed bij vis en vlees. Kortom, een groente die met veel voedingswaren combineert. Spinazie is makkelijk in te vriezen door de blaadjes kort te blancheren. De ingevroren porties kunt u een jaar lang bewaren!